Innovatie en duurzaamheid niet te missen tijdens MOCE2017

MOCE op 19 april 2017 in het WTC in Rotterdam.

Op 19 april opent Thom Koning, Chairman van Our Oceans Challenge, het Maritime & Offshore Career Event (MOCE) 2017 in het WTC Rotterdam. MOCE wordt dit jaar voor de 11e keer georganiseerd en ontvangt jaarlijks ruim 4.000 werkzoekenden uit de maritieme, offshore en energie industrie.

Dit jaar staat MOCE in het teken van transitie. De ontwikkelingen omtrent de olieprijs vragen om een andere marktbenadering, daarnaast worden renewables steeds belangrijker en proberen bedrijven steeds meer een duurzame slag te maken. De organisatie is dan ook trots om Thom Koning, Chairman van Our Oceans Challenge te mogen ontvangen om deze editie te openen.

Our Oceans Challenge
Samen met andere Nederlandse offshore bedrijven richtte Koning het crowdsourcing initiatief Our Oceans Challenge op. Our Oceans Challenge is ervan overtuigd dat de industrie verantwoordelijkheid moet nemen in het vinden van de balans tussen het duurzaam verantwoordelijk gebruik en de exploitatie van de oceanen. Hier liggen volop kansen en daarom roepen zij studenten en (young) professionals op om innovatieve duurzame ideeën te delen. Door het bieden van een open platform worden kansrijke ideeën onder begeleiding en support van professionals uit de industrie omgezet in een bedrijfspropositie.

Programma
Vanaf 10.30 uur zijn de deuren van het event geopend voor bezoekers. Om 11.00 uur opent Koning MOCE officieel door het traditioneel luiden van de scheepsbel. Dit is het startsein voor bezoekers om met de aanwezige bedrijven uit de industrie in gesprek te gaan en deel te nemen aan het uitgebreide inhoudelijke programma dat MOCE dit jaar te bieden heeft. Op Community Square zal aandacht worden besteed aan de topics duurzaamheid, innovatie en efficiëntie binnen de maritieme en offshore energie sector en hoe dit carrière- en opleidingsmogelijkheden beïnvloedt.

Het totale inhoudelijke programma van MOCE2017 zal medio maart bekend worden gemaakt.

Thom Koning Chairman van Our Oceans Challenge

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Nov 2017 >>
MTWTFSS
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Maritime & Offshore Career Event 28 maart 2018

De datum voor de 12e editie van het Navingo Maritime & Offshore Career Event (MOCE) is bekend: woensdag 28 maart 2018. Na intensief overleg met diverse opleidingen en bedrijven is deze datum als beste optie geselecteerd. WTC Rotterdam staat deze dag geheel in het teken van het grootste en meest complete carrière-event in de maritieme, offshore en energie sector van Europa. De organisatie, Navingo BV, verwacht ook dit jaar weer bezoekers uit binnen- en buitenland en mooie namen onder de exposanten te verwelkomen.

Investeren in de toekomst
De Nederlandse maritieme en offshore energie industrie dankt haar wereldwijde positie aan de vele innovaties die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Zonder goed opgeleid en gekwalificeerd personeel waren deze innovaties niet mogelijk geweest. Om deze positie te behouden is het belangrijk om de verschillende functies binnen de sector op alle niveaus en binnen elke carrièrefase te presenteren en te laten zien wat deze industrie zo aantrekkelijk maakt om in te werken. Als platform voor zowel carrière als opleiding is MOCE een belangrijk onderdeel van de missie om technische en nautische expertise in de sector te behouden.

Ruime aandacht voor persoonlijk contact
In 2017 ging MOCE de verdieping in met een omvangrijk inhoudelijk programma waarin relevante thema’s werden uitgelicht en er ruimte was voor discussie. De meer dan 100 partners gebruikten MOCE als het platform om te laten zien waar zij als bedrijf voor staan. De ruim 3500 bezoekers konden op de beursvloer de deelnemende bedrijven spreken maar kregen eveneens de kans om aan te schuiven bij interessante Master Classes of trainingen van de desbetreffende bedrijven. Ook in de volgende editie zal er ruim aandacht zijn voor persoonlijk contact en het ‘matchen’ van bezoekers met bedrijven.

Blijf up-to-date
Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

read more >