100 miljoen voor visserij en toerisme in Scheveningen

Scheveningen-Haven wordt een modern centrum voor visserij, dat zich ook op toerisme richt. De gemeente Den Haag, VolkerWessels Vastgoed, United Fish Auctions (UFA) en de visbedrijven Gebr. Simonis, W. van der Zwan, Plugge Zeevis en Seafood Centre hebben op 17 februari een overeenkomst getekend. Gezamenlijk steken de partijen €100 miljoen in de vernieuwingen. VolkerWessels Vastgoed realiseert in totaal 85.000 vierkante meter aan nieuwbouw en renovatie.

Met de investering komt meer nadruk te liggen op de economische functie van het de Scheveningen-Haven. De visserij krijgt een impuls met de renovatie van het karakteristieke visafslaggebouw, de uitbreiding van de visafslag, een nieuw onderkomen voor de KNRM en extra bedrijfsruimtes voor AZ Fisheries en VIS.

Flinke impuls voor toerisme
Naast de visserij krijgt ook het toerisme een flinke impuls aan het Noordelijk Havenhoofd. Simonis opent een nieuw restaurant. Een Fish attractie moet de beleving van de vis verder vergroten. Ook komen er een driesterrenhotel, hotelappartementen, een nieuwe parkeergarage en krijgt het gebied een volwaardige aansluiting op de boulevard.

Visserij is met 35% gestegen
Wethouder Karsten Klein van Haven: “Scheveningen-Haven is een economische motor van onze stad. In de afgelopen drie jaar is de omzet van de visserij met 35% gestegen. Die sterke vissector willen we behouden. Daarin investeren blijft van levensbelang. Datzelfde geldt voor het toerisme. Ik ben blij dat we dat met deze partijen kunnen doen.”

De bouwactiviteiten beginnen in 2018
Met de ondertekening van de gebiedsontwikkelingsovereenkomst kunnen de voorbereidingen van eerste bouwprojecten van start gaan. De daadwerkelijke bouwactiviteiten beginnen in 2018. De laatste oplevering staat gepland voor 2022.