PortXL presenteert de 11 haven start-ups van 2017

Groepsportret PortXL event. Foto: Ries van Wendel de Joode

Van de 19 havengerelateerde start-ups die waren uitgenodigd voor de Selection Days van PortXL – World Port Accelerator zijn er op 21 februari 11 geselecteerd voor het accelerator programma. De start-ups komen van over de hele wereld naar Rotterdam. Zij gaan nu in 100 dagen klaargestoomd worden voor de markt.

Tijdens de Selection Days werden 19 start-ups intensief ondervraagd over onderwerpen als technologie, finance en business development door meer dan 180 mentoren en haven- en innovatie-experts. De 11 start-ups die aan het PortXL Accelarator programma mogen starten zijn:

 1. Njord Filtration System
 2. 4Shipping: www.4shipping.nl
 3. Green Sea Guard: www.greenseaguard.com
 4. Sagar Defence: www.sagardefence.com
 5. Feo AR: www.feo-ar.com
 6. MedAssist.Online: www.medassist.online
 7. AlterAct: www.alteract.net
 8. McNetiq: www.mcnetiq.nl
 9. LiquidGold: www.liquidgold.co.za
 10. RadiantFleet: www.radiantfleet.com
 11. DeepSix: www.deep6.ventures

Deze start-ups krijgen toegang tot allerlei havenbedrijven in Rotterdam: Van Oord, Vopak, Uniper en Boskalis. PortXL biedt ook een kantoorlocatie aan op de ECE campus, testfaciliteiten op het RDM en alle kennis van het Rotterdamse Havenbedrijf. Een team van specialisten vanuit EY, Rotterdam Port Fund, Rabobank, en Innovation Quarter gaan de start-ups de komende drie maanden coachen op onder andere financiële aspecten en business development.

Volg de start-ups vanaf nu op Symbid
Nieuw dit jaar is de samenwerking tussen PortXL en Symbid, een crowdfundingplatform gespecialiseerd in het financieren van innovatieve bedrijven. Samen willen ze het werven van kapitaal voor de start-ups van PortXL gemakkelijker en efficiënter maken door ze via dit platform aan een grote groep potentiële investeerders te presenteren.

PortXL Shakedown op 22 juni
Op 22 juni zullen de start-ups tijdens de PortXL Shakedown zichzelf na het 100 dagen durende accelerator programma gaan presenteren en laten zien wat zij hebben bereikt.

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Aug 2017 >>
MTWTFSS
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

17 september Vlaamse Havendag in Gent

De Gentse haven komt naar je toe! Onder dat motto kun je op de Vlaamse Havendag zelf ontdekken hoe de haven van Gent het vervoer van 51 miljoen ton goederen en grondstoffen per jaar in goede banen leidt. Bezoek op zondag 17 september 2017 de haven van Gent en maak kennis met alle transportmiddelen die […]

read more >

Offshore WIND Conferencie 9 en 10 oktober RAI

OWC 2017 richt zich op de kansen in de offshore windsector voor de komende 10 jaar en verder daarna. Wat zullen de komende tenders de supply chain op korte en lange termijn bieden? Wat zijn de trends en kansen na 2023? Ook andere onderwerpen worden besproken, zoals kostenreductie, innovaties, subsidie en samenwerking met de olie- […]

read more >

Offshore Energy Exhibition & Conference 2017

Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) is Europe’s leading offshore energy event. It is unique in bringing together the oil & gas, offshore wind and marine energy industry. With the industry in transition OEEC offers offshore energy professionals the ideal meeting place to network, discuss and learn about the future of energy.

read more >