Reorganisatie bij scheepsbouwer Damen kost 150 banen

Damen Shiprepair & Conversion (DSC) heeft een reorganisatie aangekondigd bij drie van haar Nederlandse bedrijfsonderdelen. Het personeel van Damen Shiprepair Rotterdam (DSR), Damen Shiprepair Van Brink (DSVB) en Damen Shiprepair Vlissingen (DSVl) is geïnformeerd over de inkrimping van het personeel met circa 150 medewerkers. De aanhoudende verslechterde markt dwingt DSC helaas tot deze maatregelen.

“Net als veel andere bedrijven in de maritieme sector ontkomen wij nu ook niet meer aan maatregelen” zegt woordvoerder Arold de Vries van Damen Shipyards Group tegen NOS. “De lage olieprijs zorgt ervoor dat er minder schepen in de vaart zijn. Dat betekent dat er dus ook minder vraag is naar onderhoud en reparatie van schepen. En in die onderdelen van ons bedrijf nemen wij nu deze maatregel.”

Marktverwachtingen zijn niet positief
De marktverwachtingen voor de korte tot middellange termijn zijn niet positief. Er wordt minder geïnvesteerd in oliewinning door de lage olieprijs. Er worden geen nieuwe boorplatforms geïnstalleerd en er wordt veel minder olie vervoerd. “Wij zien voorlopig ook geen verbetering”, zegt De Vries.

Het streven is om de reorganisatie voor de zomer van 2017 uit te voeren.