Record aan tonnage door het Panamakanaal in januari

Containerschip vaart de sluis in van het Panamakanaal onder begeleiding van sleepboten. Foto: Canal de Panama

In januari 2017 is een record aan tonnage het Panamakanaal gepasseerd, 36,1 miljoen ton met 1260 schepen. In december stond het record op 35,4 miljoen ton met 1166 schepen. Panamakanaal Administrator Jorge Luis Quijano: “Deze stijging bewijst het belang van het verbreedde Panamakanaal en het vertrouwen van de maritieme industrie in het Panamakanaal en wat voor impact het zal hebben in de toekomst van de wereldhandel”. 

Voor de opening van het vernieuwde Panamakanaal op 26 juni 2016 stond de maandelijkse tonnage op 30,4 miljoen ton.

In de afgelopen 7 maanden zijn er meer dan 750 Neopanamax schepen door het kanaal gevaren. Meer dan de helft waren containerschepen, de resterende schepen bestonden uit gastankers, bulkcarriers, tankers en roll-on-roll-offschepen.

Eerste Neopanamax Cruiseschip door het Panamakanaal
In april 2017 zal het eerste Neopanamax cruiseschip het kanaal met de sluizen passeren. Neopanamax cruiseschepen vervoeren maximaal 4000 passagiers, bijna twee keer zoveel dan in de originele situatie.

 

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Gepubliceerd op February 14, 2017

Carrière>

Events>

<< Nov 2017 >>
MTWTFSS
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Maritime & Offshore Career Event 28 maart 2018

De datum voor de 12e editie van het Navingo Maritime & Offshore Career Event (MOCE) is bekend: woensdag 28 maart 2018. Na intensief overleg met diverse opleidingen en bedrijven is deze datum als beste optie geselecteerd. WTC Rotterdam staat deze dag geheel in het teken van het grootste en meest complete carrière-event in de maritieme, offshore en energie sector van Europa. De organisatie, Navingo BV, verwacht ook dit jaar weer bezoekers uit binnen- en buitenland en mooie namen onder de exposanten te verwelkomen.

Investeren in de toekomst
De Nederlandse maritieme en offshore energie industrie dankt haar wereldwijde positie aan de vele innovaties die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Zonder goed opgeleid en gekwalificeerd personeel waren deze innovaties niet mogelijk geweest. Om deze positie te behouden is het belangrijk om de verschillende functies binnen de sector op alle niveaus en binnen elke carrièrefase te presenteren en te laten zien wat deze industrie zo aantrekkelijk maakt om in te werken. Als platform voor zowel carrière als opleiding is MOCE een belangrijk onderdeel van de missie om technische en nautische expertise in de sector te behouden.

Ruime aandacht voor persoonlijk contact
In 2017 ging MOCE de verdieping in met een omvangrijk inhoudelijk programma waarin relevante thema’s werden uitgelicht en er ruimte was voor discussie. De meer dan 100 partners gebruikten MOCE als het platform om te laten zien waar zij als bedrijf voor staan. De ruim 3500 bezoekers konden op de beursvloer de deelnemende bedrijven spreken maar kregen eveneens de kans om aan te schuiven bij interessante Master Classes of trainingen van de desbetreffende bedrijven. Ook in de volgende editie zal er ruim aandacht zijn voor persoonlijk contact en het ‘matchen’ van bezoekers met bedrijven.

Blijf up-to-date
Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

read more >