Durf jij een zeilexpeditie rondom de Noordpool te maken?

Zeilschip 'Mae West' in het ijs. Foto: Lena Padukova.

In juli van dit jaar start zeezeiler Andre Speet vanuit Spitsbergen met de zeilexpeditie Poolcirkel-XL, een reis rondom de Noordpool met zeilschip ‘Mae West’. Het is een Williwaw memorial expedition, in 1977 zeilde Willy de Roos met het jacht Williwaw onder Nederlandse vlag door de Noord Westelijke Passage. Andre Speet zoekt nog 4 expeditieleden voor zijn reis.

In totaal gaat het om 9200 zeemijl in 3 etappes. De start is in Spitsbergen en dan via de Russische Arctische Oceaan en Bering Straat naar Alaska, 3900 zeemijl. Vervolgens van Alaska naar de westkust van Groenland, 2500. En de laatste etappe van West Groenland naar Spitsbergen, het sluitstuk over de Atlantische Oceaan.

Hoe lang de reis gaat duren is nog onduidelijk. De start is met een meerjarig-schema maar het doel is om de hele route veel sneller af te leggen en als het lukt zelfs in een seizoen.

Stap jij aan boord?
Er is plek voor 4 sportieve deelnemers die een avontuurlijke uitdaging zoeken, man of vrouw en je moet fysiek en financieel aan de expeditie kunnen bijdragen. Tegen sterk gereduceerde bijdrage wordt er 1 plek gereserveerd voor een jong talent, man of vrouw. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven op de site.

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Nov 2017 >>
MTWTFSS
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Maritime & Offshore Career Event 28 maart 2018

De datum voor de 12e editie van het Navingo Maritime & Offshore Career Event (MOCE) is bekend: woensdag 28 maart 2018. Na intensief overleg met diverse opleidingen en bedrijven is deze datum als beste optie geselecteerd. WTC Rotterdam staat deze dag geheel in het teken van het grootste en meest complete carrière-event in de maritieme, offshore en energie sector van Europa. De organisatie, Navingo BV, verwacht ook dit jaar weer bezoekers uit binnen- en buitenland en mooie namen onder de exposanten te verwelkomen.

Investeren in de toekomst
De Nederlandse maritieme en offshore energie industrie dankt haar wereldwijde positie aan de vele innovaties die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Zonder goed opgeleid en gekwalificeerd personeel waren deze innovaties niet mogelijk geweest. Om deze positie te behouden is het belangrijk om de verschillende functies binnen de sector op alle niveaus en binnen elke carrièrefase te presenteren en te laten zien wat deze industrie zo aantrekkelijk maakt om in te werken. Als platform voor zowel carrière als opleiding is MOCE een belangrijk onderdeel van de missie om technische en nautische expertise in de sector te behouden.

Ruime aandacht voor persoonlijk contact
In 2017 ging MOCE de verdieping in met een omvangrijk inhoudelijk programma waarin relevante thema’s werden uitgelicht en er ruimte was voor discussie. De meer dan 100 partners gebruikten MOCE als het platform om te laten zien waar zij als bedrijf voor staan. De ruim 3500 bezoekers konden op de beursvloer de deelnemende bedrijven spreken maar kregen eveneens de kans om aan te schuiven bij interessante Master Classes of trainingen van de desbetreffende bedrijven. Ook in de volgende editie zal er ruim aandacht zijn voor persoonlijk contact en het ‘matchen’ van bezoekers met bedrijven.

Blijf up-to-date
Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

read more >