Huisman levert eerste kraan op in Brazilië

Huisman levert eerste kraan op in Brazilië. Foto: Huisman.

Huisman, specialist in hijs-, boor- en offshore equipment, staat op het punt om de eerste kraan op te leveren die volledig is geconstrueerd en getest bij haar productiefaciliteit in Navegantes, Santa Catarina, in het zuiden van Brazilië. Deze 50mt (dek) Knuckle Boom Kraan is de eerste van een set van twee 50mt (dek) Knuckle Boom Kranen voor DOF/Technip’s schepen ‘Skandi Olinda’ en ‘Skandi Recife’ die momenteel worden gebouwd bij de Braziliaanse scheepswerf VARD Promar.

Deze 50mt kranen (naar een ontwerp van SMST) zijn volledig geconstrueerd en getest bij Huisman Brazilië. In aanvulling op deze kranen levert Huisman Brazilië ook nog twee 50mt Subsea Knuckle Boom Kranen en twee 2,500mt ‘flex pipe storage baskets’ voor dezelfde DOF/Technip schepen. Huisman Schiedam zal de twee 340mt VLS pijplegsystemen leveren.

Huisman in Brazilië
Huisman Brazilië is in april 2015 geopend als vierde Huisman productiefaciliteit en wordt gebruikt voor de constructie van offshore-apparatuur voor de Braziliaanse markt. Het is gelegen langs de rivier de Itajai-Açu, waardoor snelle installatie van Huisman apparatuur aan boord van zeeschepen mogelijk is. Vorige maand is door Huisman Brazilië nog een nieuw contract getekend met Oceana Shipyard (onderdeel van CBO group) voor de levering van twee additionele ‘anchor handling and towing’ lieren voor twee nieuwe Havyard 843 AHTS schepen. Deze lieren zijn aanvullend op de in 2015 door CBO geplaatste order voor vier ‘anchor handling and towing’ lieren waarvan de eerste in november 2016 aan CBO geleverd is.

 

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Aug 2017 >>
MTWTFSS
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

17 september Vlaamse Havendag in Gent

De Gentse haven komt naar je toe! Onder dat motto kun je op de Vlaamse Havendag zelf ontdekken hoe de haven van Gent het vervoer van 51 miljoen ton goederen en grondstoffen per jaar in goede banen leidt. Bezoek op zondag 17 september 2017 de haven van Gent en maak kennis met alle transportmiddelen die […]

read more >

Offshore WIND Conferencie 9 en 10 oktober RAI

OWC 2017 richt zich op de kansen in de offshore windsector voor de komende 10 jaar en verder daarna. Wat zullen de komende tenders de supply chain op korte en lange termijn bieden? Wat zijn de trends en kansen na 2023? Ook andere onderwerpen worden besproken, zoals kostenreductie, innovaties, subsidie en samenwerking met de olie- […]

read more >

Offshore Energy Exhibition & Conference 2017

Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) is Europe’s leading offshore energy event. It is unique in bringing together the oil & gas, offshore wind and marine energy industry. With the industry in transition OEEC offers offshore energy professionals the ideal meeting place to network, discuss and learn about the future of energy.

read more >