Grootschalige renovatie voor zeevaartschool op Terschelling

Maritiem Instituut Willem Barentsz op Terschelling. Foto: MIWB.

Het schoolgebouw en de studentencampus van het Maritiem Instituut Willem Barentsz (MIWB) op Terschelling worden gerenoveerd en gemoderniseerd. Een moderne eigentijdse onderwijsomgeving zal het MIWB upgraden naar het niveau van een moderne zeevaartschool die klaar is voor de toekomst.

Nieuwe studentencampus
Woningstichting De Veste is begin 2016 gestart met de bouw van een nieuwe studentencampus op het eiland. Deze nieuwe campus zal in de zomer van 2017 in gebruik worden genomen. Een mooie impuls voor de Terschellinger zeevaartschool.

Grootschalige renovatie van alle gebouwen
Het huidige hoofdgebouw werd in 1966 gebouwd, waarna begin jaren ‘90 het simulator trainingscentrum en het Nautisch Kwartier werden toegevoegd. De nieuwbouw- en moderniseringsplannen voorzien in een grootschalige renovatiebehoefte van alle gebouwen. Naast de noodzakelijke bouwkundige en technische aanpassingen worden ook de faciliteiten gemoderniseerd en is het gebouw weer geheel up to date voor de komende decennia.

Faciliteiten worden gemoderniseerd
In de plannen staan onder andere de realisatie van een moderne mediatheek met studielandschap, praktijklokalen, simulatorfaciliteiten, kleinschalige werkplekken voor studenten en personeel en nieuwe ICT-faciliteiten.

De zeevaartschool is met ruim 500 studenten al jarenlang van grote waarde voor het gemeenschapsleven op Terschelling
Naast de eigen studenten worden er jaarlijks zo’n 1100 externe studenten van andere zeevaartscholen op het Maritiem Simulator Trainingscentrum getraind. Deze nationale faciliteit maakt een belangrijk onderdeel uit van het Nederlandse nautische onderwijs. Ook verzorgt het MIWB cursussen voor het bedrijfsleven en is het internationaal actief in diverse projecten. Het MIWB is verbonden aan het instituut Techniek van NHL Hogeschool.

Met de nieuwe faciliteiten kan het MIWB zijn positie behouden
De opleidingen van het MIWB staan al jaren op de eerste plaats in de Keuzegids hoger onderwijs. De kwaliteit van het maritieme onderwijs behoort tot de hoogste van Nederland en ook internationaal staat het instituut hoog aangeschreven. Met deze renovatie krijgt het MIWB de beschikking over moderne, state of the art onderwijsfaciliteiten waarmee ze haar positie verder kan versterken.

Deze zomer is de nieuwe studentencampus gereed. De planning is dat de oplevering van het gemoderniseerde schoolgebouw in 2019 volgt.

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Dec 2017 >>
MTWTFSS
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Tentoonstelling over Abel Tasman 

Precies 375 jaar geleden vertrok Lutjegaster Abel Tasman vanuit Batavia met twee schepen – De Heemskerck en de Zeehaen – en 110 man aan boord richting het onbekende Zuidland. Een reis die enorme ontdekkingen op zou leveren, waaronder het gebied dat later Tasmanië zou worden genoemd. In het Noordelijk Scheepvaartmuseum is van 25 november t/m 18 februari de tentoonstelling ‘Abel Tasman – Welkom aan boord!’ te zien. In de tentoonstelling wordt er terug gekeken op deze reis en wordt het leven aan boord getoond aan de hand van drie vertellers.

De ontdekkingsreizen van de Nederlanders in de 17e eeuw betekenden een grote aanslag op Portugal en Spanje die de zeehandel in handen hadden. Ook Abel Tasman werd door de Vereenigde Oost-Indische Compagnie (VOC) erop uitgezonden om het  onbekende Zuidland te openen voor handel. Hij ontdekte op zijn reizen tussen 1642 en 1644 Tasmanië, Nieuw-Zeeland en Tongatapu en bracht grote delen van Australië in kaart. In ‘Abel Tasman –Welkom aan boord!’ laten drie vertellers de bezoeker kennismaken met Abel Tasmans scheepsreis met De Heemskerck. Scheepstimmerman Jacobs, navigator Visscher en barbier Haelbos vertellen over het doel van de expeditie, de verkenning van de kust en plaatsbepaling als navigator en het leven aan boord en ontmoetingen met eilandbewoners.

Het Noordelijk Scheepvaartmuseum verandert de komende jaren van maritiem museum naar het historisch museum van Groningen.

 

read more >

Maritime & Offshore Career Event 28 maart 2018

De datum voor de 12e editie van het Navingo Maritime & Offshore Career Event (MOCE) is bekend: woensdag 28 maart 2018. Na intensief overleg met diverse opleidingen en bedrijven is deze datum als beste optie geselecteerd. WTC Rotterdam staat deze dag geheel in het teken van het grootste en meest complete carrière-event in de maritieme, offshore en energie sector van Europa. De organisatie, Navingo BV, verwacht ook dit jaar weer bezoekers uit binnen- en buitenland en mooie namen onder de exposanten te verwelkomen.

Investeren in de toekomst
De Nederlandse maritieme en offshore energie industrie dankt haar wereldwijde positie aan de vele innovaties die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Zonder goed opgeleid en gekwalificeerd personeel waren deze innovaties niet mogelijk geweest. Om deze positie te behouden is het belangrijk om de verschillende functies binnen de sector op alle niveaus en binnen elke carrièrefase te presenteren en te laten zien wat deze industrie zo aantrekkelijk maakt om in te werken. Als platform voor zowel carrière als opleiding is MOCE een belangrijk onderdeel van de missie om technische en nautische expertise in de sector te behouden.

Ruime aandacht voor persoonlijk contact
In 2017 ging MOCE de verdieping in met een omvangrijk inhoudelijk programma waarin relevante thema’s werden uitgelicht en er ruimte was voor discussie. De meer dan 100 partners gebruikten MOCE als het platform om te laten zien waar zij als bedrijf voor staan. De ruim 3500 bezoekers konden op de beursvloer de deelnemende bedrijven spreken maar kregen eveneens de kans om aan te schuiven bij interessante Master Classes of trainingen van de desbetreffende bedrijven. Ook in de volgende editie zal er ruim aandacht zijn voor persoonlijk contact en het ‘matchen’ van bezoekers met bedrijven.

Blijf up-to-date
Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

read more >

Maritieme vacatures>

Bunker Surveyor

Bunker Surveyor

MCE Marine Surveyors B.V.

lees meer →