Robot maakt onderwaterschip schoon tijdens laden en lossen

Zr. Ms. Karel Doorman wordt schoongemaakt door de robot in de haven van Den Helder. Foto: Fleet Cleaner.

De gehele romp van een schip reinigen terwijl deze in het water blijft liggen kan met de innovatieve robot van Fleet Cleaner. Onlangs heeft het bedrijf de eerste proef gedaan bij de Zr. Ms. Karel Doorman, het grootste marineschip van de Koninklijke Marine in de haven van Den Helder.

De aangroei van het onderwaterschip is verwijderd door de innovatieve scheepsreinigingsrobot. Het gehele onderwaterschip en het vervuilde oppervlak boven de waterlijn is schoongemaakt door de robot.

Brandstof besparing
Door de aangroei op onderwaterschepen verbruiken de schepen meer brandstof. Fleet Cleaner richt zich op het aanbieden van deze reinigingsdienst voor schepen, waarmee brandstof bespaard wordt voor rederijen.

Tijdens het laden en lossen in de haven
De innovatieve robot is in staat om tijdens het laden en lossen in de haven een schip volledig te reinigen binnen een dag. Door het gebruik van hogedruk waterjets wordt de coating niet beschadigd tijdens het reinigingsproces. Dit is door coating experts bevestigd tijdens het reinigen van de Zr. Ms. Karel Doorman met verschillende coatingmetingen.

Het afval wordt opgevangen en gefilterd
Alle verwijderde aangroei wordt opgevangen door het apparaat en vervolgens gefilterd door het support systeem waardoor Fleet Cleaner een milieuvriendelijke oplossing biedt voor scheepsreiniging.

In maart dit jaar gaat Fleet Cleaner starten in de haven van Rotterdam. De reinigingsdienst wordt aangeboden door dienstverlener OH Ship Cleaning.

 

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Aug 2017 >>
MTWTFSS
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

17 september Vlaamse Havendag in Gent

De Gentse haven komt naar je toe! Onder dat motto kun je op de Vlaamse Havendag zelf ontdekken hoe de haven van Gent het vervoer van 51 miljoen ton goederen en grondstoffen per jaar in goede banen leidt. Bezoek op zondag 17 september 2017 de haven van Gent en maak kennis met alle transportmiddelen die […]

read more >

Offshore WIND Conferencie 9 en 10 oktober RAI

OWC 2017 richt zich op de kansen in de offshore windsector voor de komende 10 jaar en verder daarna. Wat zullen de komende tenders de supply chain op korte en lange termijn bieden? Wat zijn de trends en kansen na 2023? Ook andere onderwerpen worden besproken, zoals kostenreductie, innovaties, subsidie en samenwerking met de olie- […]

read more >

Offshore Energy Exhibition & Conference 2017

Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) is Europe’s leading offshore energy event. It is unique in bringing together the oil & gas, offshore wind and marine energy industry. With the industry in transition OEEC offers offshore energy professionals the ideal meeting place to network, discuss and learn about the future of energy.

read more >