Damen neemt het roer over van werf op Curaçao

Damen Shiprepair Curaçao. Foto: Damen

Damen Shiprepair & Conversion (DSC) heeft het management van de Curaçaose Droogdok Maatschappij (CDM) overgenomen op 1 februari. Dit is zo’n 5 maanden nadat Damen Shipyards Group en de regering van Curaçao een overeenstemming hebben bereikt. Het bedrijf, wat gelegen is op de route naar het Panamakanaal gaat verder onder de naam Damen Shiprepair Curaçao (DSCu) 

De werf heeft 2 drookdokken en een kade van bijna 2 kilometer. Damen gaat in de komende jaren zo’n 40 miljoen dollar investeren in een 3e drijvend dok, infrastructuur en in het materieel van de werf.

Investeren in opleiding en scholing van personeel
Damen Shiprepair Curaçao gaat samen met de Curaçaose regering investeren in opleiding en scholing van het lokale technische personeel.

Durk-Jan Nederlof, Group Director Damen Shiprepair & Conversion: “De samenwerking tussen Damen, de Curaçaose regering, lokale vakbonden en het personeel van de werf is zeer aangenaam verlopen in de periode van de onderhandelingen en de overdracht. We kijken erg uit naar de voortzetting van deze samenwerking in de toekomst. Het is geweldig om te zien hoe enthousiast alle partijen zijn om deze werf tot zo’n succes te maken”.

42 droogdokken op 16 scheepswerven wereldwijd
Damen Shiprepair Curaçao is onderdeel van de Damen Shiprepair & Conversion groep, welke op dit moment actief is met 42 droogdokken op 16 scheepswerven wereldwijd.

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Sep 2017 >>
MTWTFSS
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Rondje Landtong Rozenburg op 30 september

In het hart van het havengebied ligt de Landtong Rozenburg, ingeklemd tussen de Nieuwe Waterweg en het Calandkanaal. De Landtong herbergt een prachtig natuurgebied, met nu eens zicht op reusachtige zeeschepen en dan weer een kudde Schotse hooglanders. Zaterdag 30 september heb je de unieke mogelijkheid dit bijzondere gebied zowel vanaf het land als vanaf […]

read more >

Offshore WIND Conference 9 en 10 oktober RAI

OWC 2017 richt zich op de kansen in de offshore windsector voor de komende 10 jaar en verder daarna. Wat zullen de komende tenders de supply chain op korte en lange termijn bieden? Wat zijn de trends en kansen na 2023? Ook andere onderwerpen worden besproken, zoals kostenreductie, innovaties, subsidie en samenwerking met de olie- […]

read more >

Offshore Energy Exhibition & Conference 2017

Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) is Europe’s leading offshore energy event. It is unique in bringing together the oil & gas, offshore wind and marine energy industry. With the industry in transition OEEC offers offshore energy professionals the ideal meeting place to network, discuss and learn about the future of energy.

read more >