11 februari open huis Nova College Maritiem IJmuiden

Binnenvaart simulator op Nova College Maritiem in IJmuiden. Foto: Nova College

De opleidingen van Nova College Maritiem en MyTec houden zaterdag 11 februari van 10.00 – 14.00 uur Open huis. Op de Kanaalstraat 7 in IJmuiden krijgen belangstellenden informatie over zeevaart, binnenvaart, havenlogistiek en MyTec en op de Almenumerweg 1 in Harlingen over binnenvaart en zeevaart.

Studenten verzorgen rondleidingen in het high tech hoogspaningslokaal en vertellen over hun ervaringen. Wie dat wil kan zelf aan het roer staan op de simulatoren voor zeevaart en binnenvaart. Werkgevers en stagebedrijven zoals Spliethoff Group, Koninklijke Wagenborg, JR Shipping BV, Lowland Marine & Offshore, Fairmount Marine BV, Transport & Offshore Services en de bedrijven verenigd in Stichting Leer werken in de Techniek geven informatie over de stage en carrièrekansen in de scheepvaart en de techniek. Vanaf de school in IJmuiden rijdt een pendelbusje naar de trainingslocatie brandveiligheid, Amsterdamse weg 12h in Velsen-Zuid voor een rondleiding. Daar kunnen bezoekers de hitte en rook ervaren in de simulator tijdens een brandveiligheidsoefening.

Maritieme Academie Holland
Nova College Maritiem biedt onder de vlag van de Maritieme Academie Holland in IJmuiden en Harlingen vmbo en mbo voor de Zeevaart, Rijn- en Binnenvaart en een breed aanbod aan nascholing voor deze sector. De opleidingen geven een drempelloze aansluiting op het hbo voor scheepvaart in Amsterdam.

MyTec met topopleiding
Ook de Nova College MyTec opleidingen Allround operationeel technicus (Topopleiding volgens de Keuzegids MBO 2017), Middenkader engineering elektro en Middenkader engineering werktuigbouw houden zaterdag 11 februari Open huis bij Nova College op de Kanaalstraat in IJmuiden. In deze opleiding leren studenten het beheer en onderhoud van grote apparaten zoals verbrandingsmotoren, zuiveringsinstallaties en generatoren bij grote bedrijven. De energiesector heeft grote behoefte aan goed opgeleide technici. Daarom werken grote bedrijven verenigd in Stichting Leer werken in de Techniek samen met Nova College MyTec en garanderen zij een stageplek.

Aanmelden voor het Open huis kan via novacollege.nl. Wie zich aanmeldt ontvangt vooraf een mail met het programma.

 

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Dec 2017 >>
MTWTFSS
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Tentoonstelling over Abel Tasman 

Precies 375 jaar geleden vertrok Lutjegaster Abel Tasman vanuit Batavia met twee schepen – De Heemskerck en de Zeehaen – en 110 man aan boord richting het onbekende Zuidland. Een reis die enorme ontdekkingen op zou leveren, waaronder het gebied dat later Tasmanië zou worden genoemd. In het Noordelijk Scheepvaartmuseum is van 25 november t/m 18 februari de tentoonstelling ‘Abel Tasman – Welkom aan boord!’ te zien. In de tentoonstelling wordt er terug gekeken op deze reis en wordt het leven aan boord getoond aan de hand van drie vertellers.

De ontdekkingsreizen van de Nederlanders in de 17e eeuw betekenden een grote aanslag op Portugal en Spanje die de zeehandel in handen hadden. Ook Abel Tasman werd door de Vereenigde Oost-Indische Compagnie (VOC) erop uitgezonden om het  onbekende Zuidland te openen voor handel. Hij ontdekte op zijn reizen tussen 1642 en 1644 Tasmanië, Nieuw-Zeeland en Tongatapu en bracht grote delen van Australië in kaart. In ‘Abel Tasman –Welkom aan boord!’ laten drie vertellers de bezoeker kennismaken met Abel Tasmans scheepsreis met De Heemskerck. Scheepstimmerman Jacobs, navigator Visscher en barbier Haelbos vertellen over het doel van de expeditie, de verkenning van de kust en plaatsbepaling als navigator en het leven aan boord en ontmoetingen met eilandbewoners.

Het Noordelijk Scheepvaartmuseum verandert de komende jaren van maritiem museum naar het historisch museum van Groningen.

 

read more >

Maritime & Offshore Career Event 28 maart 2018

De datum voor de 12e editie van het Navingo Maritime & Offshore Career Event (MOCE) is bekend: woensdag 28 maart 2018. Na intensief overleg met diverse opleidingen en bedrijven is deze datum als beste optie geselecteerd. WTC Rotterdam staat deze dag geheel in het teken van het grootste en meest complete carrière-event in de maritieme, offshore en energie sector van Europa. De organisatie, Navingo BV, verwacht ook dit jaar weer bezoekers uit binnen- en buitenland en mooie namen onder de exposanten te verwelkomen.

Investeren in de toekomst
De Nederlandse maritieme en offshore energie industrie dankt haar wereldwijde positie aan de vele innovaties die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Zonder goed opgeleid en gekwalificeerd personeel waren deze innovaties niet mogelijk geweest. Om deze positie te behouden is het belangrijk om de verschillende functies binnen de sector op alle niveaus en binnen elke carrièrefase te presenteren en te laten zien wat deze industrie zo aantrekkelijk maakt om in te werken. Als platform voor zowel carrière als opleiding is MOCE een belangrijk onderdeel van de missie om technische en nautische expertise in de sector te behouden.

Ruime aandacht voor persoonlijk contact
In 2017 ging MOCE de verdieping in met een omvangrijk inhoudelijk programma waarin relevante thema’s werden uitgelicht en er ruimte was voor discussie. De meer dan 100 partners gebruikten MOCE als het platform om te laten zien waar zij als bedrijf voor staan. De ruim 3500 bezoekers konden op de beursvloer de deelnemende bedrijven spreken maar kregen eveneens de kans om aan te schuiven bij interessante Master Classes of trainingen van de desbetreffende bedrijven. Ook in de volgende editie zal er ruim aandacht zijn voor persoonlijk contact en het ‘matchen’ van bezoekers met bedrijven.

Blijf up-to-date
Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

read more >

Maritieme vacatures>

Bunker Surveyor

Bunker Surveyor

MCE Marine Surveyors B.V.

lees meer →