Damen bouwt Utility Vessel voor zalmkwekerijen in Noorwegen

Utility Vessel 4312 van Damen voor zalmkwekerijen in Noorwegen.

Damen Shipyards Group heeft met VOLT Service AS in Noorwegen een contract getekend voor de bouw van een Utility Vessel (UV) 4312. Het schip wordt in het eerste kwartaal van 2018 opgeleverd. Het schip krijgt de naam ‘VOLT Processor’ en krijgt de nieuwste technieken aan boord om zalmen te ontluizen en andere diensten te leveren op de Noorse Zalmkwekerijen. Remøy Management is betrokken bij de ontwikkeling van het project en gaat het schip beheren zodra ze in bedrijf is. 

De UV-4312 is het vervolg op een kleiner model van Damen, de UV 2410. Het 43 meter lange model is geoptimaliseerd voor de aquacultuursector. Met de nieuwste ontluizingsinstallatie technieken aan boord is het schip in staat om meer bedrijven in een grotere regio te bedienen in open water.

Zelfs T. Remøy, CEO van Remøy management, zei: “We hebben goede ervaringen met Damen. Ze waren in staat om aan alle eisen te voldoen die we voor ons schip voor ogen hadden. Bovendien waren ze in staat om zeer snel te handelen met dit project zodat we in een zo kort mogelijke periode van start kunnen gaan”

 

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Nov 2017 >>
MTWTFSS
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Maritime & Offshore Career Event 28 maart 2018

De datum voor de 12e editie van het Navingo Maritime & Offshore Career Event (MOCE) is bekend: woensdag 28 maart 2018. Na intensief overleg met diverse opleidingen en bedrijven is deze datum als beste optie geselecteerd. WTC Rotterdam staat deze dag geheel in het teken van het grootste en meest complete carrière-event in de maritieme, offshore en energie sector van Europa. De organisatie, Navingo BV, verwacht ook dit jaar weer bezoekers uit binnen- en buitenland en mooie namen onder de exposanten te verwelkomen.

Investeren in de toekomst
De Nederlandse maritieme en offshore energie industrie dankt haar wereldwijde positie aan de vele innovaties die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Zonder goed opgeleid en gekwalificeerd personeel waren deze innovaties niet mogelijk geweest. Om deze positie te behouden is het belangrijk om de verschillende functies binnen de sector op alle niveaus en binnen elke carrièrefase te presenteren en te laten zien wat deze industrie zo aantrekkelijk maakt om in te werken. Als platform voor zowel carrière als opleiding is MOCE een belangrijk onderdeel van de missie om technische en nautische expertise in de sector te behouden.

Ruime aandacht voor persoonlijk contact
In 2017 ging MOCE de verdieping in met een omvangrijk inhoudelijk programma waarin relevante thema’s werden uitgelicht en er ruimte was voor discussie. De meer dan 100 partners gebruikten MOCE als het platform om te laten zien waar zij als bedrijf voor staan. De ruim 3500 bezoekers konden op de beursvloer de deelnemende bedrijven spreken maar kregen eveneens de kans om aan te schuiven bij interessante Master Classes of trainingen van de desbetreffende bedrijven. Ook in de volgende editie zal er ruim aandacht zijn voor persoonlijk contact en het ‘matchen’ van bezoekers met bedrijven.

Blijf up-to-date
Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

read more >