Nieuwe naam in scheepsbouw in Verenigde Arabische Emiraten

Damen Shipyards Sharjah en Albwardy Marine Engineering gaan verder onder dezelfde paraplu met een nieuwe naam, Albwardy Damen. De onderneming met de nieuwe naam gaat haar diensten op dezelfde manier voortzetten als voorheen. Albwardy Damen wil op deze manier maximaal inzetten op efficiëntie van de activiteiten in deze uitdagende tijd in de maritieme industrie. Er zijn ongeveer 1100 mensen van 26 verschillende nationaliteiten werkzaam op 3 locaties in de Verenigde Arabische Emiraten: Dubai, Sharjah en Fujairah.  

De werf in de Verenigde Arabische Emiraten zal doorgaan met het bouwen van nieuwe schepen van staal en aluminium evenals de vertrouwde scheepsreparaties aan haar marine en olie & gas klanten in het Midden-Oosten.

Albwardy Marine Engineering is in 1978 opgericht en is sinds 2008 een joint venture met Damen Shipyards Group. Albwardy Damen heeft vestigingen in 3 VAE locaties: Dubai, Sharjah en Fujairah. In aanvulling op de scheepsbouw en reparatie, biedt het bedrijf ook drijvend reparaties en duik-diensten.

Managing Director van Albwardy Damen, Lars Seistrup: “Om beide bedrijven samen te brengen is een logische stap voor ons. We streven ernaar om de beste regionale scheepswerf te zijn voor het bouwen van schepen en scheepsreparaties. En met onze uitbreiding in Dubai positioneren wij ons op de best mogelijke manier om onze klanten in deze regio te kunnen bedienen.”