Pieter Heerema aan het woord vlak na ronden Kaap Hoorn

Pieter Heerema aan boord van 'No Way Back' Foto: Zeilen

Pieter Heerema heeft dinsdagavond om iets voor tien uur ‘s avonds Nederlandse tijd Kaap Hoorn gerond. Pieter Heerema is als enige en eerste Nederlandse deelnemer aan de Vendée Globe, de non-stop en solo zeilrace rond de wereld. Zeilen sprak hem via de satelliettelefoon vlak na het ronden om hem te feliciteren met zijn prestatie van formaat.

“Ik ben er vlak langs gevaren, op 2,5 mijl afstand. Het was een lagerwal, dus ik was ook echt blij dat ik er voorbij was. Als er dan maar iets gebeurt… Het klaarde net een beetje op, dus het deel dat niet in de laaghangende bewolking zat heb ik gezien. Na Les Sables d’Olonne heb ik een van de Canarische Eilanden en de Antipoden net voorbij Nieuw-Zeeland gezien. Niet veel in bijna drie maanden! Op zich doet het zien van land me niet veel, maar het zien van Kaap Hoorn is wel heel speciaal en emotioneel. Vooral omdat het zo’n vechtpartij geweest is om er te komen.”

Luister naar Pieter Heerema in gesprek met Zeilen vlak na het ronden:

 

 

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Aug 2017 >>
MTWTFSS
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

17 september Vlaamse Havendag in Gent

De Gentse haven komt naar je toe! Onder dat motto kun je op de Vlaamse Havendag zelf ontdekken hoe de haven van Gent het vervoer van 51 miljoen ton goederen en grondstoffen per jaar in goede banen leidt. Bezoek op zondag 17 september 2017 de haven van Gent en maak kennis met alle transportmiddelen die […]

read more >

Offshore WIND Conferencie 9 en 10 oktober RAI

OWC 2017 richt zich op de kansen in de offshore windsector voor de komende 10 jaar en verder daarna. Wat zullen de komende tenders de supply chain op korte en lange termijn bieden? Wat zijn de trends en kansen na 2023? Ook andere onderwerpen worden besproken, zoals kostenreductie, innovaties, subsidie en samenwerking met de olie- […]

read more >

Offshore Energy Exhibition & Conference 2017

Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) is Europe’s leading offshore energy event. It is unique in bringing together the oil & gas, offshore wind and marine energy industry. With the industry in transition OEEC offers offshore energy professionals the ideal meeting place to network, discuss and learn about the future of energy.

read more >