VIDEO: Acta Marine bestelt DP2 offshore schip bij Ulstein

DP2 Construction Support Vessel, SX195 ontwerp. Foto: Ulstein

Ulstein Verft AS heeft een contract getekend voor de bouw van een DP2 Construction Support Vessel (CSV). Het schip is gericht op de offshore windenergie markt en voert het nieuwe SX195 ontwerp van Ulstein Design & Solutions AS. Het schip zal volgens planning begin 2018 worden opgeleverd.  

Rob Boer, managing director Acta Marine: “We breiden onze vloot en diensten uit in de offshore windmarkt en hebben voor Ulstein gekozen om ons nieuwe Construction Support Vessel te bouwen. Met speciale SX195 ontwerp met de X-Stern, een geïntegreerde walk-to-work gangway systeem, 3D-kraan en de accommodatie spelen wij in op de behoeften van de markt”.

Het CSV schip wordt 93,4 meter lang en 18 meter breed. Er is accomodatie voor 120 mensen in 80 hutten. Ze wordt uitgerust met een Dynamic Motion Compensated Gangway system van SMST. Daarnaast krijgt het schip 3D-motion compensated crane met een hefvermogen van 6 ton. De laadruimte is zowel binnen als buiten 500 vierkante meter. Met het walk-to-work gangwaysysteem kan de bemanning en vracht efficiënt en veilig overgebracht worden tot een golfhoogte van 3 meter.

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Nov 2017 >>
MTWTFSS
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Maritime & Offshore Career Event 28 maart 2018

De datum voor de 12e editie van het Navingo Maritime & Offshore Career Event (MOCE) is bekend: woensdag 28 maart 2018. Na intensief overleg met diverse opleidingen en bedrijven is deze datum als beste optie geselecteerd. WTC Rotterdam staat deze dag geheel in het teken van het grootste en meest complete carrière-event in de maritieme, offshore en energie sector van Europa. De organisatie, Navingo BV, verwacht ook dit jaar weer bezoekers uit binnen- en buitenland en mooie namen onder de exposanten te verwelkomen.

Investeren in de toekomst
De Nederlandse maritieme en offshore energie industrie dankt haar wereldwijde positie aan de vele innovaties die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Zonder goed opgeleid en gekwalificeerd personeel waren deze innovaties niet mogelijk geweest. Om deze positie te behouden is het belangrijk om de verschillende functies binnen de sector op alle niveaus en binnen elke carrièrefase te presenteren en te laten zien wat deze industrie zo aantrekkelijk maakt om in te werken. Als platform voor zowel carrière als opleiding is MOCE een belangrijk onderdeel van de missie om technische en nautische expertise in de sector te behouden.

Ruime aandacht voor persoonlijk contact
In 2017 ging MOCE de verdieping in met een omvangrijk inhoudelijk programma waarin relevante thema’s werden uitgelicht en er ruimte was voor discussie. De meer dan 100 partners gebruikten MOCE als het platform om te laten zien waar zij als bedrijf voor staan. De ruim 3500 bezoekers konden op de beursvloer de deelnemende bedrijven spreken maar kregen eveneens de kans om aan te schuiven bij interessante Master Classes of trainingen van de desbetreffende bedrijven. Ook in de volgende editie zal er ruim aandacht zijn voor persoonlijk contact en het ‘matchen’ van bezoekers met bedrijven.

Blijf up-to-date
Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

read more >