Falck opent nieuw trainingscentrum op Maasvlakte in 2018

Fire fighting bij Falck. Foto: Falck

Falck, het in veiligheid en veiligheidstrainingen gespecialiseerde bedrijf, gaat in 2018 verhuizen op de Maasvlakte. Het huidige huurcontract op de Beerweg loopt af met het Havenbedrijf Rotterdam waardoor Falck de gelegenheid heeft om een volledig nieuw veiligheidscentrum te ontwikkelen. Het nieuwe terrein ligt een paar honderd meter oostelijk van het bestaande trainingscentrum. 

Falck en het Havenbedrijf Rotterdam hebben op 24 januari een overeenkomst gesloten voor de uitgifte van een nieuw terrein. Er wordt een internationaal toonaangevend veiligheidskenniscentrum voor publieke en industriële brandweren, de offshore, maritieme sector en windindustrie gerealiseerd.

De verwachting is dat het nieuwe trainings- en onderzoekscentrum in het voorjaar van 2018 in gebruik kan worden genomen.

Ruim een hectare groter met virual reality en fieldlab 
Interactieve realistische beleving en koppeling tussen kennis en praktijk zijn de grondslagen voor de ontwikkeling van het nieuwe terrein. Het nieuwe centrum wordt ruim een hectare groter dan het huidige terrein en wordt gebouwd en ingericht volgens de modernste standaarden voor techniek, milieu, arbeidshygiëne, veiligheid, en trainingstechnologieën zoals virtual reality omgevingen voor incidentbestrijding en crisismanagement. Daarnaast komt op het nieuwe terrein een fieldlab, voor onderzoek en praktijkexperimenten. De functionele wensen en behoeften van zowel nationale als internationale klanten zijn leidend bij het ontwerp van de trainingsfaciliteiten.

Historie van Falck
Al in 1985 werd op enkele kilometers van de huidige locatie een groot trainingscentrum opgericht voor brandweer, industrie, offshore en de maritieme sector vanuit een samenwerking tussen Havenbedrijf Rotterdam, Smit Internationale en de Nederlandse Veiligheidsdienst. Het belangrijkste doel van het veiligheidscentrum (toen onder de namen Risc en Nutec) was om een veilig woon- en werkgebied te creëren in de haven van Rotterdam. Met de ondertekening van de nieuwe overeenkomst wordt de samenwerking voortgezet.

 

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Aug 2017 >>
MTWTFSS
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

17 september Vlaamse Havendag in Gent

De Gentse haven komt naar je toe! Onder dat motto kun je op de Vlaamse Havendag zelf ontdekken hoe de haven van Gent het vervoer van 51 miljoen ton goederen en grondstoffen per jaar in goede banen leidt. Bezoek op zondag 17 september 2017 de haven van Gent en maak kennis met alle transportmiddelen die […]

read more >

Offshore WIND Conferencie 9 en 10 oktober RAI

OWC 2017 richt zich op de kansen in de offshore windsector voor de komende 10 jaar en verder daarna. Wat zullen de komende tenders de supply chain op korte en lange termijn bieden? Wat zijn de trends en kansen na 2023? Ook andere onderwerpen worden besproken, zoals kostenreductie, innovaties, subsidie en samenwerking met de olie- […]

read more >

Offshore Energy Exhibition & Conference 2017

Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) is Europe’s leading offshore energy event. It is unique in bringing together the oil & gas, offshore wind and marine energy industry. With the industry in transition OEEC offers offshore energy professionals the ideal meeting place to network, discuss and learn about the future of energy.

read more >