VIDEO: KNRM rukt uit bij brand tankschip op IJsselmeer

De KNRM heeft het schip en bemanning veilig aan wal gebracht. Foto: KNRM Medemblik

Donderdag 19 januari zijn de reddingboten van KNRM Medemblik uitgevaren na een melding van brand aan boord van een motortankschip op het IJsselmeer. Schip en bemanning zijn door de KNRM veilig aan wal gebracht. Het tankschip was leeg onderweg van Den Oever naar Enkhuizen. Zo’n twee mijl uit de kust ter hoogte van werkhaven de Oude Zeug in de Wieringermeer was er brand ontstaan in de machinekamer op het achterschip. Het lukte de bemanning niet om de brand te blussen en hebben alarm geslagen.

In totaal zijn vijf reddingboten van de KNRM uitgevaren naar het motortankschip. Reddingboot ‘Bernardine’ uit Medemblik heeft een opvarende geëvacueerd, terwijl reddingboten ‘’t Span’ uit Andijk, ‘Johanna Margaretha’ uit Den Oever, ‘Watersport’ en ‘Corrie Dijkstra van Elk’ uit Enkhuizen de brandweer assisteerden.

Nadat het schip veilig aan wal gebracht kon worden, heeft reddingboot Bernardine het schip naar de werkhaven van de Oude Zeug gesleept. Daar is het schip afgemeerd en konden brandweer en politie de zaak verder afhandelen.

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Sep 2017 >>
MTWTFSS
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Rondje Landtong Rozenburg op 30 september

In het hart van het havengebied ligt de Landtong Rozenburg, ingeklemd tussen de Nieuwe Waterweg en het Calandkanaal. De Landtong herbergt een prachtig natuurgebied, met nu eens zicht op reusachtige zeeschepen en dan weer een kudde Schotse hooglanders. Zaterdag 30 september heb je de unieke mogelijkheid dit bijzondere gebied zowel vanaf het land als vanaf […]

read more >

Offshore WIND Conference 9 en 10 oktober RAI

OWC 2017 richt zich op de kansen in de offshore windsector voor de komende 10 jaar en verder daarna. Wat zullen de komende tenders de supply chain op korte en lange termijn bieden? Wat zijn de trends en kansen na 2023? Ook andere onderwerpen worden besproken, zoals kostenreductie, innovaties, subsidie en samenwerking met de olie- […]

read more >

Offshore Energy Exhibition & Conference 2017

Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) is Europe’s leading offshore energy event. It is unique in bringing together the oil & gas, offshore wind and marine energy industry. With the industry in transition OEEC offers offshore energy professionals the ideal meeting place to network, discuss and learn about the future of energy.

read more >