Boskalis sleept groot havenproject in Oman binnen

Boskalis heeft een Letter of Intent (LOI) ontvangen voor de gunning van een contract voor de ontwikkeling van de haven van Duqm in Oman. Het contract met een waarde van circa 480 miljoen euro wordt door Sezad (Special Economic Zone Authority Duqm) toegekend. De definitieve toekenning is afhankelijk van bepaalde condities waaraan Sezad dient te voldoen.

Het betreft een EPC contract (engineering, procurement, construct) voor de aanleg van een bulk liquid berth terminal. De haven van Duqm is een bestaande strategische haven met een droogdokfaciliteit en industriële vrijhandelszone, gelegen in de Al Wusta regio tussen Muscat en Salalah en is tevens aangewezen als een zogenoemde Special Economic Zone.

Werkzaamheden Boskalis
Diverse bagger- en civiele werkzaamheden worden onder de verantwoordelijkheid van Boskalis uitgevoerd, waaronder het verdiepen van het havenbassin naar 18 meter diepte, landaanwinning, de aanleg van een kilometer lange kademuur, twee aanlegsteigers en stenenwerk. Voor de uitvoering van de baggerwerkzaamheden wordt de nieuwe mega snijkopzuiger Helios, die medio 2017 in de vaart komt, een jumbo en een middelgrote sleephopperzuiger ingezet.

Op grond van de huidige verwachtingen zullen de ontwerpwerkzaamheden in de komende weken aanvangen en zal het materieel medio 2017 worden gemobiliseerd. Het project zal naar verwachting in 2020 worden opgeleverd.