Rijkswaterstaat begonnen met schoonmaken Maas-Waalkanaal

Stuwcomplex Grave. Foto: Waterschap Rivierenland

Omdat de watergangen van het Maas-Waalkanaal deels zijn drooggevallen door het ongeluk bij de stuw van Grave is Rijkswaterstaat begonnen met het schoonmaken en opruimen van de bodem, zo meldt NU.nl. Er ligt heel wat oud ijzer op de bodem en veel fietswrakken.  

Het afval kan gevaarlijk zijn voor de scheepvaart als de Maas en het kanaal weer bevaarbaar zijn zegt een woordvoerder. Een aantal uitgesleten plekken op de rivierbodem worden ook meteen hersteld. Rijkswaterstaat verwacht dat de werkzaamheden een aantal dagen in beslag gaan nemen.

Streng verboden om te helpen want het kan onveilig zijn
Omwonenden willen graag mee helpen met opruimen maar dit is streng verboden. Door het lage waterpeil zijn de Maasoevers instabiel en kunnen er zomaar delen inzakken.

Gemeente Gennep sluit de omgeving van de Paesplas bij Heijen hermetisch af vanwege ramptoeristen.
Vanaf woensdag is de omgeving afgesloten. De scheefgezakte woonarken trekken honderden ramptoeristen en sommige van hen rijden met de auto op de instabiele walkanten.

 

 

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Aug 2017 >>
MTWTFSS
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

17 september Vlaamse Havendag in Gent

De Gentse haven komt naar je toe! Onder dat motto kun je op de Vlaamse Havendag zelf ontdekken hoe de haven van Gent het vervoer van 51 miljoen ton goederen en grondstoffen per jaar in goede banen leidt. Bezoek op zondag 17 september 2017 de haven van Gent en maak kennis met alle transportmiddelen die […]

read more >

Offshore WIND Conferencie 9 en 10 oktober RAI

OWC 2017 richt zich op de kansen in de offshore windsector voor de komende 10 jaar en verder daarna. Wat zullen de komende tenders de supply chain op korte en lange termijn bieden? Wat zijn de trends en kansen na 2023? Ook andere onderwerpen worden besproken, zoals kostenreductie, innovaties, subsidie en samenwerking met de olie- […]

read more >

Offshore Energy Exhibition & Conference 2017

Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) is Europe’s leading offshore energy event. It is unique in bringing together the oil & gas, offshore wind and marine energy industry. With the industry in transition OEEC offers offshore energy professionals the ideal meeting place to network, discuss and learn about the future of energy.

read more >