Scheepswerf Pattje wordt gedoogd tot april 2017

Foto: Pattje Waterhuizen

De provinciale gedoogbeschikking van het bedrijf Pattje in Waterhuizen liep op 1 januari 2017 af. Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om de activiteiten van het bedrijf te gedogen tot uiterlijk 1 april 2017 onder strikte voorwaarden.

In juni 2016 heeft de provincie een eerdere vergunningaanvraag geweigerd voor de activiteiten van de scheepswerf. Sindsdien ligt de verantwoordelijkheid van het afgeven van een nieuwe vergunningaanvraag bij de gemeente en niet meer bij de provincie. Bij de beoordeling van de huidige vergunningaanvraag heeft het College geen weigeringsgronden aangetroffen. Daarom heeft zij besloten een ontwerpvergunning ter inzage te leggen voor het bedrijf. Dit zal waarschijnlijk gedurende 6 weken ter inzage liggen vanaf de eerste week in januari 2017.

Het grootste hinderprobleem is de geluidsproductie
Sinds de vergunningsweigering hebben het bedrijf, de provincie en de gemeente verschillende oplossingen onderzocht. Het grootste hinderprobleem is de geluidsproductie die hoort bij de scheepsbouw. Het bedrijf heeft gekozen voor een aantal investeringen in voorzieningen op de werf. De afbouw van de twee bestaande hallen op de kade en de nieuwbouw van twee nieuwe milieuhallen maken het mogelijk dat het bedrijf voldoet aan diverse milieuregels. De gekozen oplossing is door het bedrijf omgezet in een vergunningaanvraag op 28 november 2016, gevolgd door een verzoek om de scheepsbouw tot vergunningverlening tijdelijk te gedogen.

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Nov 2017 >>
MTWTFSS
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Maritime & Offshore Career Event 28 maart 2018

De datum voor de 12e editie van het Navingo Maritime & Offshore Career Event (MOCE) is bekend: woensdag 28 maart 2018. Na intensief overleg met diverse opleidingen en bedrijven is deze datum als beste optie geselecteerd. WTC Rotterdam staat deze dag geheel in het teken van het grootste en meest complete carrière-event in de maritieme, offshore en energie sector van Europa. De organisatie, Navingo BV, verwacht ook dit jaar weer bezoekers uit binnen- en buitenland en mooie namen onder de exposanten te verwelkomen.

Investeren in de toekomst
De Nederlandse maritieme en offshore energie industrie dankt haar wereldwijde positie aan de vele innovaties die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Zonder goed opgeleid en gekwalificeerd personeel waren deze innovaties niet mogelijk geweest. Om deze positie te behouden is het belangrijk om de verschillende functies binnen de sector op alle niveaus en binnen elke carrièrefase te presenteren en te laten zien wat deze industrie zo aantrekkelijk maakt om in te werken. Als platform voor zowel carrière als opleiding is MOCE een belangrijk onderdeel van de missie om technische en nautische expertise in de sector te behouden.

Ruime aandacht voor persoonlijk contact
In 2017 ging MOCE de verdieping in met een omvangrijk inhoudelijk programma waarin relevante thema’s werden uitgelicht en er ruimte was voor discussie. De meer dan 100 partners gebruikten MOCE als het platform om te laten zien waar zij als bedrijf voor staan. De ruim 3500 bezoekers konden op de beursvloer de deelnemende bedrijven spreken maar kregen eveneens de kans om aan te schuiven bij interessante Master Classes of trainingen van de desbetreffende bedrijven. Ook in de volgende editie zal er ruim aandacht zijn voor persoonlijk contact en het ‘matchen’ van bezoekers met bedrijven.

Blijf up-to-date
Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

read more >