Vissersbond wil af van windparken op zee

bron: Wikipedia

Voorzitter Johan Nooitgedagt van de Nederlandse Vissersbond roept het kabinet op zich niet blind te staren op windenergie op zee. “Zonne-energie wordt goedkoper dan wind-op-zee en daarom moet het kabinet nu stoppen met het verder volbouwen van de Noordzee en het IJsselmeer”, aldus de voorzitter.

Nooitgedagt wil dat het kabinet het geld voor dure windparken gebruikt voor andere duurzame alternatieven. “Met het bouwen van windparken op zee kiest het kabinet voor de weg van de minste weerstand om op korte termijn groene punten scoren. Maar er gaat hierdoor kostbaar budget verloren. Zeker als het kabinet de economische collateral damage in de rekensom meeneemt. Dan bedoel ik de economische schade in de vorm van veiligheidsrisico’s voor de scheepvaart en gebiedssluitingen voor onze visserij.”

Lees de volledige oproep van voorzitter Nooitgedagt op de website van de Nederlandse Vissersbond.

 

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Aug 2017 >>
MTWTFSS
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

17 september Vlaamse Havendag in Gent

De Gentse haven komt naar je toe! Onder dat motto kun je op de Vlaamse Havendag zelf ontdekken hoe de haven van Gent het vervoer van 51 miljoen ton goederen en grondstoffen per jaar in goede banen leidt. Bezoek op zondag 17 september 2017 de haven van Gent en maak kennis met alle transportmiddelen die […]

read more >

Offshore WIND Conferencie 9 en 10 oktober RAI

OWC 2017 richt zich op de kansen in de offshore windsector voor de komende 10 jaar en verder daarna. Wat zullen de komende tenders de supply chain op korte en lange termijn bieden? Wat zijn de trends en kansen na 2023? Ook andere onderwerpen worden besproken, zoals kostenreductie, innovaties, subsidie en samenwerking met de olie- […]

read more >

Offshore Energy Exhibition & Conference 2017

Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) is Europe’s leading offshore energy event. It is unique in bringing together the oil & gas, offshore wind and marine energy industry. With the industry in transition OEEC offers offshore energy professionals the ideal meeting place to network, discuss and learn about the future of energy.

read more >