Samenwerking Rotterdamse terminals

Foto: Port of RotterdamFoto: Port of Rotterdam

APM Terminals, DP World, Hutchison Port Holdings, PSA International, Shanghai International Port en Havenbedrijf Rotterdam hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten. Daarmee willen ze inspelen op de schaalvergroting onder de rederijen zo meldt Het Financieele Dagblad.

De overeenkomst richt zich in eerste instantie op Amerikaanse terminals. Wel laat deze overeenkomst zien dat een nauwere samenwerking in Europa en Azië waarschijnlijk in de toekomst ook gerealiseerd zal worden.

De zogeheten Global Ports Group moet een weerspiegeling worden van de samenwerking die al jaren bestaat tussen rederijen in allianties.Deze nieuwe samenwerking lijkt een reactie van de terminals op de ontwikkelingen bij rederijen. Zo kan met een kleinere investering toch een goede marktpositie gecreëerd worden.

 

 

 

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Sep 2017 >>
MTWTFSS
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Rondje Landtong Rozenburg op 30 september

In het hart van het havengebied ligt de Landtong Rozenburg, ingeklemd tussen de Nieuwe Waterweg en het Calandkanaal. De Landtong herbergt een prachtig natuurgebied, met nu eens zicht op reusachtige zeeschepen en dan weer een kudde Schotse hooglanders. Zaterdag 30 september heb je de unieke mogelijkheid dit bijzondere gebied zowel vanaf het land als vanaf […]

read more >

Offshore WIND Conference 9 en 10 oktober RAI

OWC 2017 richt zich op de kansen in de offshore windsector voor de komende 10 jaar en verder daarna. Wat zullen de komende tenders de supply chain op korte en lange termijn bieden? Wat zijn de trends en kansen na 2023? Ook andere onderwerpen worden besproken, zoals kostenreductie, innovaties, subsidie en samenwerking met de olie- […]

read more >

Offshore Energy Exhibition & Conference 2017

Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) is Europe’s leading offshore energy event. It is unique in bringing together the oil & gas, offshore wind and marine energy industry. With the industry in transition OEEC offers offshore energy professionals the ideal meeting place to network, discuss and learn about the future of energy.

read more >