VIDEO: Offshore Windfunderingen van de toekomst

Bron: Sif

Er worden tonnen aan staal verbruikt om de constructies voor windturbines op zee te maken, op verschillende afstanden van de kust. Nu de offshore wind sector blijft groeien doen de windparken dat zelf ook. Daarnaast wordt de capaciteit steeds groter en wordt de infrastructuur steeds verder van de kust geplaatst.

Voor die toekomst zijn een aantal veranderingen wenselijk, zo stelden verschillende belanghebbenden uit de sector in de Offshore WIND Expertise Hub, afgelopen jaar tijdens Offshore Energy Exhibition & Conference.

Zo focust Richard Jongen van Sif Group op standardisatie, maar waarschuwt hij dat dat niet op heel korte termijn zal lukken.


Bekijk het hele interview met Richard Jongen hier.

Eric Finé, Business Development Manager bij Smulders, sprak over het belang van logistieke integratie, maar ook over de waarde van de mensen die aan grote projecten werken.

Bekijk het hele interview met Eric Finé hier.

Het bieden van innovatieve oplossingen biedt kansen voor bedrijven als KCI om onderdeel van de toekomst van offshore wind te zijn, zo stelde Marc Groenendijk, Managing Director van KCI The Engineers.

Bekijk het hele interview met Marc Groenendijk hier.

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Aug 2017 >>
MTWTFSS
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

17 september Vlaamse Havendag in Gent

De Gentse haven komt naar je toe! Onder dat motto kun je op de Vlaamse Havendag zelf ontdekken hoe de haven van Gent het vervoer van 51 miljoen ton goederen en grondstoffen per jaar in goede banen leidt. Bezoek op zondag 17 september 2017 de haven van Gent en maak kennis met alle transportmiddelen die […]

read more >

Offshore WIND Conferencie 9 en 10 oktober RAI

OWC 2017 richt zich op de kansen in de offshore windsector voor de komende 10 jaar en verder daarna. Wat zullen de komende tenders de supply chain op korte en lange termijn bieden? Wat zijn de trends en kansen na 2023? Ook andere onderwerpen worden besproken, zoals kostenreductie, innovaties, subsidie en samenwerking met de olie- […]

read more >

Offshore Energy Exhibition & Conference 2017

Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) is Europe’s leading offshore energy event. It is unique in bringing together the oil & gas, offshore wind and marine energy industry. With the industry in transition OEEC offers offshore energy professionals the ideal meeting place to network, discuss and learn about the future of energy.

read more >