Haventarieven Amsterdam stijgen 0,45% in 2017

Haven Amsterdam. Foto: Max Dijksterhuis

Havenbedrijf Amsterdam heeft met instemming van havenbranchevereniging ORAM besloten om de haventarieven voor 2017 met 0,45% te laten stijgen. Het is sinds 2013 gebruik dat het havenbedrijf de vertegenwoordigers van het havenbedrijfsleven betrekt bij de vaststelling van deze tarieven. Bij het vaststellen van het indexgetal is sinds dit jaar een vaste rekenmethode gehanteerd. Deze methode houdt naast de inflatie rekening met de ontwikkeling van de havengelden in de andere havens in de Amsterdam-Rotterdam-Antwerpen (ARA) regio.

Havengeld
Havengelden zijn een vergoeding voor het gebruik van de faciliteiten in een haven en worden toegerekend aan bezoekende schepen. Na erfpachtinkomsten is het de belangrijkste inkomstenbron van Havenbedrijf Amsterdam. De stijging van de Amsterdamse tarieven is in lijn met de ontwikkeling van de afgelopen jaren.

Branchevereniging ORAM
ORAM is de branchevereniging voor de bedrijven in de Amsterdamse haven en vertegenwoordigt hen richting Havenbedrijf en overheden op tal van dossiers in Nederland en Europa. Voorbeelden zijn de vaststelling van de haventarieven, nieuwe bestemmingsplannen, duurzame groei en een zeesluis die past bij de toekomst van de haven. Daarnaast organiseert de vereniging bijeenkomsten voor de sector en brengt de bedrijven met andere branches in contact. Voor meer informatie:

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Sep 2017 >>
MTWTFSS
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Rondje Landtong Rozenburg op 30 september

In het hart van het havengebied ligt de Landtong Rozenburg, ingeklemd tussen de Nieuwe Waterweg en het Calandkanaal. De Landtong herbergt een prachtig natuurgebied, met nu eens zicht op reusachtige zeeschepen en dan weer een kudde Schotse hooglanders. Zaterdag 30 september heb je de unieke mogelijkheid dit bijzondere gebied zowel vanaf het land als vanaf […]

read more >

Offshore WIND Conference 9 en 10 oktober RAI

OWC 2017 richt zich op de kansen in de offshore windsector voor de komende 10 jaar en verder daarna. Wat zullen de komende tenders de supply chain op korte en lange termijn bieden? Wat zijn de trends en kansen na 2023? Ook andere onderwerpen worden besproken, zoals kostenreductie, innovaties, subsidie en samenwerking met de olie- […]

read more >

Offshore Energy Exhibition & Conference 2017

Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) is Europe’s leading offshore energy event. It is unique in bringing together the oil & gas, offshore wind and marine energy industry. With the industry in transition OEEC offers offshore energy professionals the ideal meeting place to network, discuss and learn about the future of energy.

read more >