Boskalis bouwt belang Fugro af naar 9,38%

Boskalis meldt dat het zijn belang in Fugro heeft afgebouwd tot 9,38%. De verkoop van de aandelen heeft door middel van een succesvolle accelerated bookbuild plaatsgevonden waarbij 12.685.878 (15%) certificaten van aandelen Fugro (de Aandelen) bij institutionele beleggers zijn geplaatst tegen een koers van EUR 14,50 per aandeel. De bookbuild is op maandag 12 december na sluiting van Euronext Amsterdam aangevangen.

Peter Berdowski, CEO Boskalis: “Bij de presentatie van onze halfjaarcijfers hebben wij aangegeven dat wij ons zouden beraden op onze positie in Fugro. Ondanks dat wij nog steeds van mening zijn dat delen van Fugro uitstekend aansluiten op de activiteiten van Boskalis, hebben wij besloten ons belang in Fugro stapsgewijs af te bouwen. Enerzijds wordt dit ingegeven door de onzekere marktomstandigheden, die aanzienlijk langer aanhouden dan verwacht, anderzijds ook door de opstelling van het Fugro management. Met de geleidelijke verkoop nemen wij een stuk onzekerheid in ons eigen aandeel weg en verwachten wij de komende periode meer waarde te kunnen creëren voor onze aandeelhouders.”

In verband met deze transactie heeft Boskalis ingestemd met een lock-up periode van 90 dagen. Gedurende deze periode zal Boskalis geen Aandelen Fugro verkopen in lijn met de afspraken met de Joint Bookrunners.

Kempen & Co en Goldman Sachs hebben als Joint Bookrunners voor deze transactie opgetreden.