Pioneering Spirit krijgt nieuwe klus in Zwarte Zee

Pioneering Spirit in Prinses Alexiahaven Rotterdam. Foto: Dick Selleraad.

Het Zwitserse Allseas gaat een offshore-gasleiding ‘TurkStream’ aanleggen van Rusland naar Turkije voor het bedrijf South Stream Transport. Het gaat om een leiding van meer dan 900 kilometer over de zeebodem van de Zwarte Zee, met een optie van een tweede lijn. Allseas gaat voor dit project de Pioneering Spirit inzetten. Het grootste schip ter wereld is uitgerust met apparatuur aan boord die het mogelijk maakt om een record aan gewicht van leidingen in zowel ondiep water als in heel diep water te installeren.  

Op dit moment ligt het schip nog in de Alexiahaven in Rotterdam. De werkzaamheden zullen in de 2e helft van 2017 starten.

De Russische gasreus Gazprom was sinds vorig jaar juli opzoek naar een nieuwe uitvoerder voor de aanleg van de gasleiding nadat de onderhandelingen met Saipem waren mislukt. Toen was Saipen de hoofdaannemer van de projecten van South Stream Transport waar 2.4 miljard euro mee gemoeid was.

 

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Gepubliceerd op December 9, 2016

Carrière>

Events>

<< Nov 2017 >>
MTWTFSS
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Maritime & Offshore Career Event 28 maart 2018

De datum voor de 12e editie van het Navingo Maritime & Offshore Career Event (MOCE) is bekend: woensdag 28 maart 2018. Na intensief overleg met diverse opleidingen en bedrijven is deze datum als beste optie geselecteerd. WTC Rotterdam staat deze dag geheel in het teken van het grootste en meest complete carrière-event in de maritieme, offshore en energie sector van Europa. De organisatie, Navingo BV, verwacht ook dit jaar weer bezoekers uit binnen- en buitenland en mooie namen onder de exposanten te verwelkomen.

Investeren in de toekomst
De Nederlandse maritieme en offshore energie industrie dankt haar wereldwijde positie aan de vele innovaties die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Zonder goed opgeleid en gekwalificeerd personeel waren deze innovaties niet mogelijk geweest. Om deze positie te behouden is het belangrijk om de verschillende functies binnen de sector op alle niveaus en binnen elke carrièrefase te presenteren en te laten zien wat deze industrie zo aantrekkelijk maakt om in te werken. Als platform voor zowel carrière als opleiding is MOCE een belangrijk onderdeel van de missie om technische en nautische expertise in de sector te behouden.

Ruime aandacht voor persoonlijk contact
In 2017 ging MOCE de verdieping in met een omvangrijk inhoudelijk programma waarin relevante thema’s werden uitgelicht en er ruimte was voor discussie. De meer dan 100 partners gebruikten MOCE als het platform om te laten zien waar zij als bedrijf voor staan. De ruim 3500 bezoekers konden op de beursvloer de deelnemende bedrijven spreken maar kregen eveneens de kans om aan te schuiven bij interessante Master Classes of trainingen van de desbetreffende bedrijven. Ook in de volgende editie zal er ruim aandacht zijn voor persoonlijk contact en het ‘matchen’ van bezoekers met bedrijven.

Blijf up-to-date
Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

read more >