Nieuw vervoer voor het Zeemanshuis in Eemshaven

Overdracht van de nieuwe bus voor het Zeemanshuis in de Eemshaven.

Het Zeemanshuis in de Eemshaven heeft een nieuwe transportbus dankzij een gift van van € 22.500 van de International Transport Workers’ Federation (ITF). Daarmee is de 18 jaar oude bus vervangen. Op 3 december was de overdracht. De bus is nodig voor het vervoer van de bemanningen tussen de schepen en het Zeemanshuis omdat er geen openbaar vervoer aanwezig is in de Eemshaven.  

Het Zeemanshuis is 24/7 open voor zeevarenden en vrachtwagenchauffeurs om te ontspannen in huislijke sfeer. Er is gelegenheid om te eten, TV te kijken en om contact op te nemen met het thuisfront. Jaarlijks ontvangt het Zeemanshuis zo’n 10.000 bezoekers.

De transportbus is geleverd door Autobedrijf Schipper te Roodeschool, die ook de toebehoren voor de bus heeft gesponsord. De belettering is verzorgd door Noorderlicht Reclame uit Uithuizermeeden.

Onder aanwezigheid van een groot aantal vrijwilligers van het Zeemanshuis zijn de sleutels van de bus op 3 december 2016 door de heer Lijnema van garagebedrijf Schipper overhandigd aan de heren Pastoor en Penninga van het Zeemanshuis. Met de nieuwe bus kan het Zeemanshuis weer jaren vooruit.

International Transport Workers’ Federation
De International Transport Workers’ Federation (ITF) is een internationale koepelorganisatie voor vakbonden en vakcentrales die de belangen behartigen van werknemers uit de transportsector in 155 landen. In totaal vertegenwoordigt de ITF zo’n 4,6 miljoen werknemers.

Het Zeemanshuis
Het Zeemanshuis is een initiatief van de Stichting Koopvaardijpastoraat Groningen en wordt gerund door ongeveer 25 vrijwilligers die zeven dagen per week het huis draaiende houden. Het Zeemanshuis werd in 1999 opgericht en sinds 2004 is zij gevestigd in het pand aan de Borkumweg.

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Sep 2017 >>
MTWTFSS
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Rondje Landtong Rozenburg op 30 september

In het hart van het havengebied ligt de Landtong Rozenburg, ingeklemd tussen de Nieuwe Waterweg en het Calandkanaal. De Landtong herbergt een prachtig natuurgebied, met nu eens zicht op reusachtige zeeschepen en dan weer een kudde Schotse hooglanders. Zaterdag 30 september heb je de unieke mogelijkheid dit bijzondere gebied zowel vanaf het land als vanaf […]

read more >

Offshore WIND Conference 9 en 10 oktober RAI

OWC 2017 richt zich op de kansen in de offshore windsector voor de komende 10 jaar en verder daarna. Wat zullen de komende tenders de supply chain op korte en lange termijn bieden? Wat zijn de trends en kansen na 2023? Ook andere onderwerpen worden besproken, zoals kostenreductie, innovaties, subsidie en samenwerking met de olie- […]

read more >

Offshore Energy Exhibition & Conference 2017

Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) is Europe’s leading offshore energy event. It is unique in bringing together the oil & gas, offshore wind and marine energy industry. With the industry in transition OEEC offers offshore energy professionals the ideal meeting place to network, discuss and learn about the future of energy.

read more >