Rechtstreekse binnenvaartdienst voor containers tussen de havens van Gent, Zeeland en Rotterdam

Met ingang van 1 december start logistiek dienstverlener Danser Group een rechtstreekse containerbinnenvaartdienst tussen de havens van Rotterdam, Zeeland Seaports (Vlissingen en Terneuzen) en Gent. Met deze dienst wordt tegemoet gekomen aan de vraag naar een frequente grensoverschrijdende verbinding tussen deze havens.

Met deze nieuwe containerbinnenvaartdienst breiden de havens het huidige dienstenaanbod uit en versterken zij het vervoer via de binnenvaart met hun (achterland)netwerk. De havens verwachten met deze dienst een groei in de containeroverslag te realiseren zowel wat import als export betreft. Deze verwachte groei geldt voor de corridor Rotterdam-Zeeland-Gent en de diverse havens in het zuiden van België en het noorden van Frankrijk

De dienst zal bij de start wekelijks de havens aandoen met de verwachting dat de frequentie binnen afzienbare tijd zal toenemen. Met deze service wordt optimaal gebruik gemaakt van de sterke zee- en doorvoerfuncties van de deelnemende havens. Door de dienst verschuift lading van de weg naar de binnenvaart en wordt de frequentie opgevoerd. De verwachting is dat de dienst binnen twee jaar naar zo’n 15.000 TEU zal groeien.

Danser Group gaat de nieuwe dienst integreren in haar uitgebreide netwerk tussen de (zee-) havens en het achterland.