Royal IHC tekent contract met Shanghai Salvage

Reel lay systeem Foto: Royal IHCReel lay systeem Foto: Royal IHC

Royal IHC heeft een contract getekend met Shanghai Salvage voor de levering van een geïntegreerd 550t Reel lay systeem. Dit is het eerste Reel lay systeem op de Chinese markt en het wordt een van de grootste en meest geavanceerde Reel lay systemen in de wereld.

Het pijpenlegsysteem, dat niet alleen zogenaamde rigid pijp maar ook flexibele pijp kan leggen, zal geïnstalleerd worden op het nieuwe offshore constructie schip van Shanghai Salvage.

IHC Engineering Business, onderdeel van Royal IHC, leidt dit prestigieuze project. Het Engelse bedrijf is, naast het ontwerp en de engineering, ook verantwoordelijk voor de uitvoering van het project. Hiervoor werkt het in nauw samen met zusterbedrijven en strategische partners in zowel Europa als in China. Het systeem wordt in Q1 2020 geïnstalleerd op het nieuwbouw schip van Shanghai Salvage.

Dave van der Heyde, CEO van Royal IHC: “We zijn trots dat Shanghai Salvage ons gekozen heeft als partner voor dit innovatieve Reel lay systeem. IHC is al 30 jaar actief op de Chinese markt met de levering van baggerschepen, bagger equipment en verschillende offshore systemen zoals pijpenlegsystemen en AHC deep water lowering systemen. Dit nieuwe contract met Shanghai Salvage versterkt onze positie op deze belangrijke markt voor IHC.”

Lees meer over Royal IHC

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Sep 2017 >>
MTWTFSS
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Rondje Landtong Rozenburg op 30 september

In het hart van het havengebied ligt de Landtong Rozenburg, ingeklemd tussen de Nieuwe Waterweg en het Calandkanaal. De Landtong herbergt een prachtig natuurgebied, met nu eens zicht op reusachtige zeeschepen en dan weer een kudde Schotse hooglanders. Zaterdag 30 september heb je de unieke mogelijkheid dit bijzondere gebied zowel vanaf het land als vanaf […]

read more >

Offshore WIND Conference 9 en 10 oktober RAI

OWC 2017 richt zich op de kansen in de offshore windsector voor de komende 10 jaar en verder daarna. Wat zullen de komende tenders de supply chain op korte en lange termijn bieden? Wat zijn de trends en kansen na 2023? Ook andere onderwerpen worden besproken, zoals kostenreductie, innovaties, subsidie en samenwerking met de olie- […]

read more >

Offshore Energy Exhibition & Conference 2017

Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) is Europe’s leading offshore energy event. It is unique in bringing together the oil & gas, offshore wind and marine energy industry. With the industry in transition OEEC offers offshore energy professionals the ideal meeting place to network, discuss and learn about the future of energy.

read more >