Royal IHC tekent contract met Shanghai Salvage

Reel lay systeem Foto: Royal IHCReel lay systeem Foto: Royal IHC

Royal IHC heeft een contract getekend met Shanghai Salvage voor de levering van een geïntegreerd 550t Reel lay systeem. Dit is het eerste Reel lay systeem op de Chinese markt en het wordt een van de grootste en meest geavanceerde Reel lay systemen in de wereld.

Het pijpenlegsysteem, dat niet alleen zogenaamde rigid pijp maar ook flexibele pijp kan leggen, zal geïnstalleerd worden op het nieuwe offshore constructie schip van Shanghai Salvage.

IHC Engineering Business, onderdeel van Royal IHC, leidt dit prestigieuze project. Het Engelse bedrijf is, naast het ontwerp en de engineering, ook verantwoordelijk voor de uitvoering van het project. Hiervoor werkt het in nauw samen met zusterbedrijven en strategische partners in zowel Europa als in China. Het systeem wordt in Q1 2020 geïnstalleerd op het nieuwbouw schip van Shanghai Salvage.

Dave van der Heyde, CEO van Royal IHC: “We zijn trots dat Shanghai Salvage ons gekozen heeft als partner voor dit innovatieve Reel lay systeem. IHC is al 30 jaar actief op de Chinese markt met de levering van baggerschepen, bagger equipment en verschillende offshore systemen zoals pijpenlegsystemen en AHC deep water lowering systemen. Dit nieuwe contract met Shanghai Salvage versterkt onze positie op deze belangrijke markt voor IHC.”

Lees meer over Royal IHC

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Nov 2017 >>
MTWTFSS
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Maritime & Offshore Career Event 28 maart 2018

De datum voor de 12e editie van het Navingo Maritime & Offshore Career Event (MOCE) is bekend: woensdag 28 maart 2018. Na intensief overleg met diverse opleidingen en bedrijven is deze datum als beste optie geselecteerd. WTC Rotterdam staat deze dag geheel in het teken van het grootste en meest complete carrière-event in de maritieme, offshore en energie sector van Europa. De organisatie, Navingo BV, verwacht ook dit jaar weer bezoekers uit binnen- en buitenland en mooie namen onder de exposanten te verwelkomen.

Investeren in de toekomst
De Nederlandse maritieme en offshore energie industrie dankt haar wereldwijde positie aan de vele innovaties die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Zonder goed opgeleid en gekwalificeerd personeel waren deze innovaties niet mogelijk geweest. Om deze positie te behouden is het belangrijk om de verschillende functies binnen de sector op alle niveaus en binnen elke carrièrefase te presenteren en te laten zien wat deze industrie zo aantrekkelijk maakt om in te werken. Als platform voor zowel carrière als opleiding is MOCE een belangrijk onderdeel van de missie om technische en nautische expertise in de sector te behouden.

Ruime aandacht voor persoonlijk contact
In 2017 ging MOCE de verdieping in met een omvangrijk inhoudelijk programma waarin relevante thema’s werden uitgelicht en er ruimte was voor discussie. De meer dan 100 partners gebruikten MOCE als het platform om te laten zien waar zij als bedrijf voor staan. De ruim 3500 bezoekers konden op de beursvloer de deelnemende bedrijven spreken maar kregen eveneens de kans om aan te schuiven bij interessante Master Classes of trainingen van de desbetreffende bedrijven. Ook in de volgende editie zal er ruim aandacht zijn voor persoonlijk contact en het ‘matchen’ van bezoekers met bedrijven.

Blijf up-to-date
Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

read more >