Nieuwe beveiligde truckparking in Waalhaven Rotterdam

Op vrijdag 25 november is een nieuwe truckparking geopend door Havenbedrijf Rotterdam voor 102 vrachtwagens aan de Antonie Bodaanweg 99 in Rotterdam-Waalhaven. Daarmee komt het aantal beveiligde parkeerplaatsen voor vrachtwagens in het havengebied op een kleine 400. In mei 2017 opent het Havenbedrijf in het westen Maasvlakte Plaza, een  internationaal transportpark met een grootschalige, beveiligde truckparking voor 359 trucks. 

Op de truckparking is wifi, cameratoezicht, bewaking, ontspanningsruimte, sanitair en douchevoorzieningen en ook kunnen chauffeurs een wasje draaien. “Dankzij de truckparkings kan men ook comfortabel de spits mijden. Chauffeurs kunnen er veilig gedurende langere tijd verblijven. Ze kunnen uitgerust en dus veilig de weg op en lopen geen risico op boetes voor het overtreden van rij- en rusttijden”, zegt Ton Barten, directeur Truckparkings Rotterdam Exploitatie.

De nieuwe beveiligde Truckparking ligt naast de reeds bestaande Truckparking Waalhaven, dat een bezettingsgraad heeft van bijna 100 procent. “In de vier jaar van zijn bestaan blijkt Truckparking Rotterdam een groot succes. De vier parkings, twee in de Waalhaven en twee in de Botlek, voorzien duidelijk in een behoefte. Ze dragen bij aan de aantrekkingskracht van het Rotterdamse havengebied. Het biedt een veilige en comfortabele rustplek voor de vrachtwagen en chauffeur. Ze passen in het streven van het Havenbedrijf naar een veilige en efficiënte haven”, aldus Ronald Paul, operationeel directeur (COO) van het Havenbedrijf.