Van Wijngaarden Marine Services bestelt 2e Damen Shoalbuster

Van Wijngaarden Marine Services laat een tweede Damen Shoalbuster 3512 bouwen dit jaar. In april werd de shoalbuster ‘Noordstroom’ opgeleverd en de tweede gaat ‘Lingestroom’ heten. Met de Lingestroom heeft Van Wijngaarden 5 shoalbusters in haar vloot. Van Wijngaarden Marine Services is een maritieme dienstverlener en heeft een vloot van 15 werkschepen voor diepzee, kust- en binnenwateren. De schepen en bemanningen worden wereldwijd ingezet voor projecten in de transport, maritieme dienstverlening, water- bouwkundige infrastructuur en offshore energiesector.

De 3512 is met zijn lengte van 35 meter het grootste model in Damens Shoalbuster serie. Zij is ontworpen als multipurpose werkschip, geschikt voor uiteenlopende taken zoals slepen, duwvaart, anchor handling, baggerondersteuning, supplywerk en divers ander assistentiewerk. De 3512 heeft een trekkracht van 55 ton en een werkdek van 145 m² met voldoende plaats voor zeven 20-voets en twee 10-voets containers. Het schip heeft een dekkraan met een hijsvermogen van 11,3 ton met 16,50 meter reikwijdte. De Shoalbusters zijn bekend om hun veelzijdigheid, waarbij zij ook in ondiep water veel aankunnen.

Peter van Wijngaarden, managing director van Van Wijngaarden Marine Services: “De Noordstroom is door onze klanten uitstekend ontvangen, en is onafgebroken aan het werk sinds we hem in de vaart hebben genomen. Dit gaf ons het vertrouwen om door te gaan met de bestelling van een tweede 3512, vooral omdat er naar verwachting veel vraag zal komen vanuit de offshore wind sector. De Lingestroom wordt net als de Noordstroom uitgerust om alle soorten werkzaamheden te vervullen rond offshore windparken en andere buitengaatse constructies plus nog een heleboel meer.”

De oplevering staat gepland voor eind april 2017.