Groei offshore wind biedt carrièrekansen

Groei offshore wind biedt carrièrekansen. Maritieme & Offshore Carrièregids wordt half januari 2017 gepubliceerd.

Ondanks dat we de komende jaren nog niet zonder olie en gas kunnen vindt er een verschuiving plaats naar hernieuwbare energie. Naar verwachting gaan de investeringen in de offshore wind de komende jaren flink toenemen van 10 miljard per jaar in 2016 naar 40 miljard 2030, aldus TKI Wind op Zee (Topconsortium Kennis en Innovatie op Zee) tijdens de on-air talkshow ‘From bust to boom’ op Offshore Energy Exhibition & Conference 2016. Een verschuiving van investeringen betekent een verschuiving van arbeidsplaatsen.

Naar schatting werken er op dit moment 12.000 mensen in Nederland in de offshore windindustrie. Om de aanhoudende groei in de offshore wind op te kunnen vangen zijn er de komende 4 jaar 8.000 extra professionals nodig.  Brancheorganisatie Nederlandse WindEnergie Associatie (NWEA) is zich zeer bewust van deze vraag en zet zich in om de juiste personen te bereiken om zo de groei in de offshore windindustrie op te kunnen vangen en door te zetten.

Professionals bereiken met de Maritieme & Offshore Carrièregids
Om de juiste professionals te bereiken gaat NWEA als brancheorganisatie een samenwerking aan met de Maritieme & Offshore Carrièregids. De gids biedt een compleet overzicht van bedrijven die zich in de maritieme en offshore sector bevinden en is een bron van inspiratie voor professionals, zij-instromers en studenten. “Door ons te presenteren in de gids willen we deze professionals, zij-instromers en studenten informeren en enthousiast maken over de mogelijkheden die de offshore windindustrie biedt”, legt Hans Timmers, voorzitter van NWEA, uit.

“De mogelijkheden binnen de offshore wind arbeidsmarkt zijn voor veel mensen nog onbekend.”
Ook het projectteam van de Maritieme & Offshore Carrièregids is blij met de samenwerking met NWEA. “De mogelijkheden binnen de offshore wind arbeidsmarkt zijn voor veel mensen nog onbekend. Door samenwerking met NWEA en TKI Wind op Zee wordt ook de offshore windsector vertegenwoordigd in de Maritieme & Offshore Carrièregids en bieden wij de lezers een meer compleet overzicht van carrièremogelijkheden in de maritieme en offshore industrie”, aldus Anne Visser, Business Unit Manager Online & Print bij Navingo B.V.

Maritieme & Offshore Carrièregids verschijnt half januari 2017
NWEA is de branchevereniging van bedrijven van organisaties die werken aan meer duurzame windenergie op land en op zee. Zij verschijnen in de nieuwste editie van de Maritieme & Offshore Carrièregids die halverwege januari 2017 wordt gepubliceerd. De Maritieme & Offshore Carrièregids wordt dit jaar voor de 11e keer uitgebracht door Navingo B.V.

Uw bedrijfspresentatie kan ook worden opgenomen in de gids en ruim 25.000 unieke bezoekers bereiken online.
Ook uw bedrijf kan door middel van een bedrijfspresentatie in de gids worden opgenomen. Naast de printversie is de gids ook digitaal beschikbaar op MaritiemeCarrieregids.nl en MaritimeCareerguide.com en worden op jaarbasis ruim 25.000 unieke bezoekers bereikt in binnen- en buitenland.

Benieuwd? Neem vóór eind november contact op met Thomas van Plateringen (tp@navingo.com).

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Sep 2017 >>
MTWTFSS
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Rondje Landtong Rozenburg op 30 september

In het hart van het havengebied ligt de Landtong Rozenburg, ingeklemd tussen de Nieuwe Waterweg en het Calandkanaal. De Landtong herbergt een prachtig natuurgebied, met nu eens zicht op reusachtige zeeschepen en dan weer een kudde Schotse hooglanders. Zaterdag 30 september heb je de unieke mogelijkheid dit bijzondere gebied zowel vanaf het land als vanaf […]

read more >

Offshore WIND Conference 9 en 10 oktober RAI

OWC 2017 richt zich op de kansen in de offshore windsector voor de komende 10 jaar en verder daarna. Wat zullen de komende tenders de supply chain op korte en lange termijn bieden? Wat zijn de trends en kansen na 2023? Ook andere onderwerpen worden besproken, zoals kostenreductie, innovaties, subsidie en samenwerking met de olie- […]

read more >

Offshore Energy Exhibition & Conference 2017

Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) is Europe’s leading offshore energy event. It is unique in bringing together the oil & gas, offshore wind and marine energy industry. With the industry in transition OEEC offers offshore energy professionals the ideal meeting place to network, discuss and learn about the future of energy.

read more >