Britse overheid start onderzoek naar vermiste oorlogswrakken

Illustratie foto: Pixabay

De Britse overheid start een onderzoek naar de vermiste oorlogswrakken in de Javazee. Naast de Nederlandse schepen blijken ook de 3 Britste schepen verdwenen te zijn volgens The Guardian. De BBC meldt dat de Britten om hulp hebben gevraagd aan de Indonesische autoriteiten. De marineschepen zijn vergaan bij de zeeslag in februari van 1942 en maakte deel uit van een geallieerd eskader. De schepen probeerde te voorkomen dat de Japanse strijdkracht het Indonesische eiland Java zou innemen. Naast Nederland en het Verenigd Koninkrijk maakte ook Australië en de Verenigde Staten deel uit van de vloot.

De verdwijning kwam aan het licht tijdens een duikexpeditie ter voorbereiding van de 75e herdenking van de zeeslag. Dinsdag liet minister Jeanine Hennis van Defensie weten dat er sporen zijn aangetroffen op de zeebodem en dat Defensie ook een onderzoek is gestart.

Als de schepen inderdaad geborgen zijn, moet dat een enorme operatie geweest zijn volgens experts meldt NU.nl. Aannemelijk is dat de schepen op professionele wijze zijn geborgen.

Oorlogswrakken hebben het recht van onschendbaarheid
Volgens het Nederlandse recht hebben oorlogswrakken het recht van onschendbaarheid. Het bergen van oorlogswrakken zonder toestemming is strafbaar. Bij de zeeslag kwamen ruim 2.200 mensen om het leven.

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Gepubliceerd op November 17, 2016

Carrière>

Events>

<< Nov 2017 >>
MTWTFSS
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Maritime & Offshore Career Event 28 maart 2018

De datum voor de 12e editie van het Navingo Maritime & Offshore Career Event (MOCE) is bekend: woensdag 28 maart 2018. Na intensief overleg met diverse opleidingen en bedrijven is deze datum als beste optie geselecteerd. WTC Rotterdam staat deze dag geheel in het teken van het grootste en meest complete carrière-event in de maritieme, offshore en energie sector van Europa. De organisatie, Navingo BV, verwacht ook dit jaar weer bezoekers uit binnen- en buitenland en mooie namen onder de exposanten te verwelkomen.

Investeren in de toekomst
De Nederlandse maritieme en offshore energie industrie dankt haar wereldwijde positie aan de vele innovaties die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Zonder goed opgeleid en gekwalificeerd personeel waren deze innovaties niet mogelijk geweest. Om deze positie te behouden is het belangrijk om de verschillende functies binnen de sector op alle niveaus en binnen elke carrièrefase te presenteren en te laten zien wat deze industrie zo aantrekkelijk maakt om in te werken. Als platform voor zowel carrière als opleiding is MOCE een belangrijk onderdeel van de missie om technische en nautische expertise in de sector te behouden.

Ruime aandacht voor persoonlijk contact
In 2017 ging MOCE de verdieping in met een omvangrijk inhoudelijk programma waarin relevante thema’s werden uitgelicht en er ruimte was voor discussie. De meer dan 100 partners gebruikten MOCE als het platform om te laten zien waar zij als bedrijf voor staan. De ruim 3500 bezoekers konden op de beursvloer de deelnemende bedrijven spreken maar kregen eveneens de kans om aan te schuiven bij interessante Master Classes of trainingen van de desbetreffende bedrijven. Ook in de volgende editie zal er ruim aandacht zijn voor persoonlijk contact en het ‘matchen’ van bezoekers met bedrijven.

Blijf up-to-date
Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

read more >