Tall Ship Stad Amsterdam klaar voor reis naar Caraïben

Tall Ship Stad Amsterdam op Oranjewerf van Damen Shiprepair in Amsterdam. Foto: Damen

Tall Ship Stad Amsterdam is weer helemaal klaar voor haar reis naar de Caraïben. Het schip heeft een kleine 4 weken op de Oranjewerf van Damen Shiprepair in Amsterdam gelegen voor inspecties, onderhoud en cosmetische aanpassingen. Op dit moment ligt ze in IJmuiden en deze vrijdag vertrekt ze naar Portugal en daarna richting de Caraïben. 

Naast alle inspecties heeft Stad Amsterdam nieuwe motorsteunen gekregen, de tanks zijn opnieuw gecoat, de romp is geverfd beneden en boven de waterlijn, het tuigage is helemaal nagelopen en het interieur is opnieuw gelakt en aangepast. Ook zijn de bijboten en reddingsvlotten onderhouden waar nodig.

Tall Ship Stad Amsterdam is gebouwd in 2000 en eigendom van de gemeente Amsterdam en Randstad. Elk jaar is ze zo’n 11 maanden onderweg en aanwezig bij promotionele evenementen.

 

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Sep 2017 >>
MTWTFSS
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Rondje Landtong Rozenburg op 30 september

In het hart van het havengebied ligt de Landtong Rozenburg, ingeklemd tussen de Nieuwe Waterweg en het Calandkanaal. De Landtong herbergt een prachtig natuurgebied, met nu eens zicht op reusachtige zeeschepen en dan weer een kudde Schotse hooglanders. Zaterdag 30 september heb je de unieke mogelijkheid dit bijzondere gebied zowel vanaf het land als vanaf […]

read more >

Offshore WIND Conference 9 en 10 oktober RAI

OWC 2017 richt zich op de kansen in de offshore windsector voor de komende 10 jaar en verder daarna. Wat zullen de komende tenders de supply chain op korte en lange termijn bieden? Wat zijn de trends en kansen na 2023? Ook andere onderwerpen worden besproken, zoals kostenreductie, innovaties, subsidie en samenwerking met de olie- […]

read more >

Offshore Energy Exhibition & Conference 2017

Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) is Europe’s leading offshore energy event. It is unique in bringing together the oil & gas, offshore wind and marine energy industry. With the industry in transition OEEC offers offshore energy professionals the ideal meeting place to network, discuss and learn about the future of energy.

read more >