Innovation Award voor IHC oil-free deep-sea special motor

Open Permanent Magnet motor. Foto: IHC

IHC heeft een DPC Innovation Award gewonnen voor de open permanent magnet (PM) motor voor gebruik in diepzee. De DPC Innovation Awards ceremonie vond plaats op 10 november in Londen en bestond uit 13 categorieën. De meest innovatieve en vooruitstrevende projecten uit de bagger- en havenindustrie werden beoordeeld, en IHC won de ‘New Environments Award’.

“We zijn trots dat we deze award in ontvangst hebben mogen nemen, het is een erkenning voor de inspanningen van het deep-sea mining team voor het ontwikkelen en leveren van duurzame oplossingen voor de marine mining industrie”, zegt Manager Research en Development IHC Mining, Wiebe Boomsma. “De speciale motor is een permanent magnet (PM) motor ontwikkeld voor gebruik in diepzee en kwetsbare omgevingen. De motor heeft een open verbinding met de omgeving en is gevuld met zeewater. Daarom worden de lagers, stator en rotor gesmeerd door zeewater. De motor is 100% olievrij, waardoor het uitermate geschikt is voor kwetsbare omgevingen op extreme diepten.”

Uitgebreide analyse op 420 meter waterdiepte IHC heeft met succes een prototype getest van deze innovatieve special motor, geschikt voor gebruik in diepzee. Uitgebreide testen werden uitgevoerd in het kader van het EUgesubsidieerde Blue Mining Project. Na grondig onderzocht in het laboratorium, werd de motor verscheept naar Noorwegen voor proeven op zee, waar het voortdurend getest werd tot diepten van 420 meter.

De nieuwe op afstand bediende PM motor wordt ontwikkeld voor maximale efficiëntie in diepzee, en zal zich commercieel richten op maten oplopend tot 1 MW voor de standaard motor
en 500kW voor de baggerpomp motor. Met zijn minimale footprint, is het de kleinste in zijn klasse. IHC is ook verheugd met gezamenlijk met DEME winnen van de DPC Innovation Award – voor
‘s werelds eerste LNG-aangedreven sleephopperzuigers in de categorie ‘Innovation in Dredger Design’.

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Nov 2017 >>
MTWTFSS
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Maritime & Offshore Career Event 28 maart 2018

De datum voor de 12e editie van het Navingo Maritime & Offshore Career Event (MOCE) is bekend: woensdag 28 maart 2018. Na intensief overleg met diverse opleidingen en bedrijven is deze datum als beste optie geselecteerd. WTC Rotterdam staat deze dag geheel in het teken van het grootste en meest complete carrière-event in de maritieme, offshore en energie sector van Europa. De organisatie, Navingo BV, verwacht ook dit jaar weer bezoekers uit binnen- en buitenland en mooie namen onder de exposanten te verwelkomen.

Investeren in de toekomst
De Nederlandse maritieme en offshore energie industrie dankt haar wereldwijde positie aan de vele innovaties die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Zonder goed opgeleid en gekwalificeerd personeel waren deze innovaties niet mogelijk geweest. Om deze positie te behouden is het belangrijk om de verschillende functies binnen de sector op alle niveaus en binnen elke carrièrefase te presenteren en te laten zien wat deze industrie zo aantrekkelijk maakt om in te werken. Als platform voor zowel carrière als opleiding is MOCE een belangrijk onderdeel van de missie om technische en nautische expertise in de sector te behouden.

Ruime aandacht voor persoonlijk contact
In 2017 ging MOCE de verdieping in met een omvangrijk inhoudelijk programma waarin relevante thema’s werden uitgelicht en er ruimte was voor discussie. De meer dan 100 partners gebruikten MOCE als het platform om te laten zien waar zij als bedrijf voor staan. De ruim 3500 bezoekers konden op de beursvloer de deelnemende bedrijven spreken maar kregen eveneens de kans om aan te schuiven bij interessante Master Classes of trainingen van de desbetreffende bedrijven. Ook in de volgende editie zal er ruim aandacht zijn voor persoonlijk contact en het ‘matchen’ van bezoekers met bedrijven.

Blijf up-to-date
Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

read more >