Wifi-pilot voor binnenvaart in Rotterdamse haven

Tekenen voor Wifi pilot in Rotterdamse haven. Foto: Havenbedrijf Rotterdam

Stichting Binnenvaart Netwerk Diensten (BND) en Havenbedrijf Rotterdam hebben op 15 november een overeenkomst getekend voor een pilot met Wifi voor de binnenvaart in de Maashaven en Geulhaven. Met de pilot toetsen de partijen het gebruik van Wifi door de binnenvaart. De overeenkomst is voor 3 jaar en het Havenbedrijf faciliteert de Wifi en de Stichting beheert en exploiteert het netwerk. Digitalisering is voor het Havenbedrijf een belangrijk aandachtsgebied.

Als het gebruik van de Wifi door de binnenvaart een succes blijkt te zijn wordt er gekeken naar een verdere uitrol van Wifi.

Onderdeel van het Programma Impuls Dynamisch Verkeersmanagement Vaarwegen
BND is één van de initiatieven van het Programma Impuls Dynamisch Verkeersmanagement Vaarwegen (IDVV) van Rijkswaterstaat. Dit initiatief richt zich onder meer op het leveren van digitale diensten voor de binnenvaart in de vorm van een Binnenvaartnet (Wi-Fi hotspots). Daarnaast richt het zich ook op het verbeteren van de kwaliteit van mobiel internet.  Met het initiatief speelt BND meteen in op het thema digitale gastvrijheid in de binnenhavens.

Wifi in de Rotterdamse haven is beschikbaar via www.binnenvaartnet.nl. Gebruikers kunnen zich hier direct abonneren. Op de website is ook een overzicht te vinden van alle andere Wifi locaties voor de binnenvaart.

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Aug 2017 >>
MTWTFSS
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

17 september Vlaamse Havendag in Gent

De Gentse haven komt naar je toe! Onder dat motto kun je op de Vlaamse Havendag zelf ontdekken hoe de haven van Gent het vervoer van 51 miljoen ton goederen en grondstoffen per jaar in goede banen leidt. Bezoek op zondag 17 september 2017 de haven van Gent en maak kennis met alle transportmiddelen die […]

read more >

Offshore WIND Conferencie 9 en 10 oktober RAI

OWC 2017 richt zich op de kansen in de offshore windsector voor de komende 10 jaar en verder daarna. Wat zullen de komende tenders de supply chain op korte en lange termijn bieden? Wat zijn de trends en kansen na 2023? Ook andere onderwerpen worden besproken, zoals kostenreductie, innovaties, subsidie en samenwerking met de olie- […]

read more >

Offshore Energy Exhibition & Conference 2017

Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) is Europe’s leading offshore energy event. It is unique in bringing together the oil & gas, offshore wind and marine energy industry. With the industry in transition OEEC offers offshore energy professionals the ideal meeting place to network, discuss and learn about the future of energy.

read more >