Wereldkampioenschap Zeezeilen komt naar Den Haag in 2018

Den Haag is unaniem gekozen als de stad voor het Wereldkampioenschap Zeezeilen in 2018. Dit gebeurde tijdens de World Sailing Conferentie in Barcelona op 9 november. Den Haag gaat in de zomer van 2018 de 1300 beste zeilers en zeilsters van de wereld verwelkomen voor hun strijd tijdens korte en lange zeilraces voor de kust van Scheveningen. Den Haag profileert zich steeds verder als Sportstad aan Zee en is blij met het binnenhalen van dit evenement.

In de zomer van 2018 zullen voor de kust van Scheveningen 150 zeilteams om het Wereldkampioenschap Zeezeilen strijden. Op zeilschepen die in lengte variëren van 10 tot 16 meter, worden door de zeilteams vanuit een handicapsysteem tegen elkaar gevaren; dit systeem van de Offshore Racing Council (ORC) is een high tech rekensysteem waarmee de snelheid van het schip onder alle windomstandigheden bekend is. Het zeilteam dat de beste performance laat zien, wint de Wereldtitel. Het wordt high tech racen, een onderdeel waarbij de Nederlanders vaak behoorlijk hoge ogen gooien.

Sportevent voor 40.000 bezoekers 
De organisatie verwacht zo’n 40.000 bezoekers en er wordt veel aandacht besteed aan faciliteiten om het publiek deelgenoot te kunnen maken van de wedstrijden. Samen met lokale horeca en retail in en om de haven wil de organistaie het WK-gevoel kenbaar maken voor bewoners, toeschouwers en meegereisde vrienden en families. Het evenement wordt geopend met een zeilersparade.