VIDEO: Online oriënteren voor maritieme carrièremakers

Online Maritieme & Offshore Carrièregids een must see voor werkzoekenden in de sector

Carrièremogelijkheden in de maritieme sector zijn erg veranderlijk anno 2016. De groei van het aantal vacatures in de sector groeide met 0,8 % volgens de Maritieme Arbeidsmarktmonitor 2016. Welke werkgevers bieden momenteel de beste kansen? Welke opties zijn er voor latent werkzoekenden om door te stromen? En hoe vinden werkgevers en werkzoekenden elkaar? 

Werkzoekenden gebruiken steeds vaker hulpmiddelen zoals de Maritieme & Offshore Carrièregids om zich te oriënteren. “In 2016 hebben twee keer zoveel werkzoekenden onze online gids gelezen dan in 2015,” aldus projectleider Peter Hoogslag. “Dat komt mede door de toevoeging van een Engelstalige versie: ook voor buitenlandse werkzoekenden blijkt de Nederlandse sector erg aantrekkelijk te zijn. De online versie is makkelijk te vinden waardoor het veel gebruikt wordt.”

De nieuwe Maritieme en Offshore Carrièregids verschijnt begin 2017 en de printversie is gratis verkrijgbaar bij de meeste studieverenigingen, opleidingsinstituten en brancheorganisaties in de sector.

Bent u werkgever in de maritieme sector, maar nog geen onderdeel van de Maritieme & Offshore Carrièregids 2017?
Neem vóór eind november contact op met Thomas van Plateringen (tp@navingo.com).

 

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Nov 2017 >>
MTWTFSS
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Maritime & Offshore Career Event 28 maart 2018

De datum voor de 12e editie van het Navingo Maritime & Offshore Career Event (MOCE) is bekend: woensdag 28 maart 2018. Na intensief overleg met diverse opleidingen en bedrijven is deze datum als beste optie geselecteerd. WTC Rotterdam staat deze dag geheel in het teken van het grootste en meest complete carrière-event in de maritieme, offshore en energie sector van Europa. De organisatie, Navingo BV, verwacht ook dit jaar weer bezoekers uit binnen- en buitenland en mooie namen onder de exposanten te verwelkomen.

Investeren in de toekomst
De Nederlandse maritieme en offshore energie industrie dankt haar wereldwijde positie aan de vele innovaties die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Zonder goed opgeleid en gekwalificeerd personeel waren deze innovaties niet mogelijk geweest. Om deze positie te behouden is het belangrijk om de verschillende functies binnen de sector op alle niveaus en binnen elke carrièrefase te presenteren en te laten zien wat deze industrie zo aantrekkelijk maakt om in te werken. Als platform voor zowel carrière als opleiding is MOCE een belangrijk onderdeel van de missie om technische en nautische expertise in de sector te behouden.

Ruime aandacht voor persoonlijk contact
In 2017 ging MOCE de verdieping in met een omvangrijk inhoudelijk programma waarin relevante thema’s werden uitgelicht en er ruimte was voor discussie. De meer dan 100 partners gebruikten MOCE als het platform om te laten zien waar zij als bedrijf voor staan. De ruim 3500 bezoekers konden op de beursvloer de deelnemende bedrijven spreken maar kregen eveneens de kans om aan te schuiven bij interessante Master Classes of trainingen van de desbetreffende bedrijven. Ook in de volgende editie zal er ruim aandacht zijn voor persoonlijk contact en het ‘matchen’ van bezoekers met bedrijven.

Blijf up-to-date
Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

read more >