Eerste 12 schepen van Abis Shipping worden geveild

Foto: Abis Shipping

Abis Shipping verkeert in zwaar weer vanwege de crisis in de scheepvaart en offshoresector. De banken hebben de kredieten opgezegd en de eerste 12 schepen staan op de online veilingsite van BVA Auctions en worden op 29 november geveild. Volgens de vakbond Nautilus International heeft de Rabobank 17 schepen van de vloot van 21 in beslag genomen, zo meldt Schuttevaer. Zowel Abis Shipping als de Rabobank willen geen commentaar geven. Er is nog geen formele verklaring gegeven waarom de schepen zijn stilgelegd. 

Gevolgen onduidelijk
Oprichter en aandeelhouder Jan Koopmans van Central Industry Group (CIG) heeft de afgelopen jaren tientallen miljoenen in Abis Shipping gepompt omdat de banken terughoudender werden in scheepsfinancieringen, meldt fd.nl. Wat de gevolgen voor CIG zullen zijn door de problemen bij Abis is onduidelijk. Koopmans zegt in de Leeuwarder Courant dat Abis te weinig omzet maakt en sinds maart niet meer aan zijn aflossingsverplichtingen voldoet, maar wellicht in afgeslankte vorm verder kan.

“Abis heeft alle lonen tot nu toe wel betaald”
Abis telt zo’n 77 personeelsleden. Nautilus-woordvoerder Marcel van Dam zegt tegen Schuttevaer: “Abis heeft alle lonen tot nu toe wel betaald. Maar of dat ook gaat gebeuren met achterstallige betalingen, zoals vakantiegeld, is onzeker. Wij zijn de claims momenteel aan het inventariseren.” Volgens van Dam is Abis hetzelfde overkomen als Flinter vorige maand. De directie was genoodzaakt om surseance van betaling aan te vragen omdat ING niet meer wilde herfinancieren.

 

 

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Aug 2017 >>
MTWTFSS
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

17 september Vlaamse Havendag in Gent

De Gentse haven komt naar je toe! Onder dat motto kun je op de Vlaamse Havendag zelf ontdekken hoe de haven van Gent het vervoer van 51 miljoen ton goederen en grondstoffen per jaar in goede banen leidt. Bezoek op zondag 17 september 2017 de haven van Gent en maak kennis met alle transportmiddelen die […]

read more >

Offshore WIND Conferencie 9 en 10 oktober RAI

OWC 2017 richt zich op de kansen in de offshore windsector voor de komende 10 jaar en verder daarna. Wat zullen de komende tenders de supply chain op korte en lange termijn bieden? Wat zijn de trends en kansen na 2023? Ook andere onderwerpen worden besproken, zoals kostenreductie, innovaties, subsidie en samenwerking met de olie- […]

read more >

Offshore Energy Exhibition & Conference 2017

Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) is Europe’s leading offshore energy event. It is unique in bringing together the oil & gas, offshore wind and marine energy industry. With the industry in transition OEEC offers offshore energy professionals the ideal meeting place to network, discuss and learn about the future of energy.

read more >