Nieuw zonnepanelenpark bij Delfzijls havengebied

Nieuw zonnepanelenpark bij Delfzijl. Foto: Groningen Seaports

Groningen Seaports en Solarfields hebben op 8 november een contract getekend voor de bouw van een zonnepanelenpark bij Geefsweer, vlakbij Delfzijl. De voorbereidingen beginnen in december en de feitelijke aanleg van dit nieuwe zonnepark start in februari 2017. De locatie omvat 7 ha, goed voor ca. 28.000 zonnepanelen.

Het zonnepark gaat naar verwachting 7,3 MW per jaar aan elektriciteit produceren. Dat staat gelijk aan het energieverbruik van ruim 2.000 Nederlandse huishoudens. Deze investering van enkele miljoenen euro’s in groene energie past in de ambitie van Groningen Seaports als Energy Port. De investering is mede door de verleende SDE+ subsidie tot stand gekomen.

Met dit project wil Groningen Seaports een bijdrage leveren aan de verduurzaming van de energieproductie. Duurzame energie past op verschillende vlakken bij de groene havenvisie (CO2 reductie, verduurzaming, vergroening chemiecluster, etc.) en de visies in de Eemsdelta en Provincie Groningen.

Voormalig slibdepot wordt zonnepanelenpark
Het park wordt op het voormalige slibdepot van Groningen Seaport gebouwd. Het ligt ten zuiden van Delfzijl langs de N362 tussen bedrijvenpark Fivelpoort en industriegebied Delfzijl. Het ligt ver van de bebouwde kom af.

Ook plannen voor een zonnedijk in Eemshaven
Solarfields en Groningen Seaports hebben ook vergevorderde plannen voor de aanleg van een zonnedijk in de Eemshaven. De start van de bouw hiervan is voorzien voor het 3e kwartaal van 2017. De subsidieaanvraag is ingediend.

 

 

 

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Aug 2017 >>
MTWTFSS
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

17 september Vlaamse Havendag in Gent

De Gentse haven komt naar je toe! Onder dat motto kun je op de Vlaamse Havendag zelf ontdekken hoe de haven van Gent het vervoer van 51 miljoen ton goederen en grondstoffen per jaar in goede banen leidt. Bezoek op zondag 17 september 2017 de haven van Gent en maak kennis met alle transportmiddelen die […]

read more >

Offshore WIND Conferencie 9 en 10 oktober RAI

OWC 2017 richt zich op de kansen in de offshore windsector voor de komende 10 jaar en verder daarna. Wat zullen de komende tenders de supply chain op korte en lange termijn bieden? Wat zijn de trends en kansen na 2023? Ook andere onderwerpen worden besproken, zoals kostenreductie, innovaties, subsidie en samenwerking met de olie- […]

read more >

Offshore Energy Exhibition & Conference 2017

Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) is Europe’s leading offshore energy event. It is unique in bringing together the oil & gas, offshore wind and marine energy industry. With the industry in transition OEEC offers offshore energy professionals the ideal meeting place to network, discuss and learn about the future of energy.

read more >