Vaarschema Ocean Alliance gunstig voor de Rotterdamse haven

CMA CGM Amerigo Vespucci in Rotterdamse haven. Foto: CMA CGM

Ocean Alliance heeft haar vaarschema bekend gemaakt. Dit pakt bijzonder goed uit voor de Rotterdamse haven. De haven heeft op alle zes loops tussen Azië en Noord-Europa een plek in het schema. Naast Rotterdam heeft ook de haven in Hamburg een prominente plek gekregen in het vaarschema. Welke terminals de Ocean Alliance in Rotterdam gaat aanlopen is nog niet bekend gemaakt. Vanaf april 2017 gaan de schema’s in.

Momenteel vindt wereldwijd een herschikking tussen alle rederijen plaats als gevolg van grote concurrentie in de containersector. De Ocean Alliance is een nieuw te vormen wereldwijde alliantie die bestaat uit de rederijen CMA CGM, China Cosco Shipping, OOCL en Evergreen. Met een gezamenlijke capaciteit van 3,5 miljoen TEU, gaat de alliantie 323 schepen inzetten in het nieuw benoemde netwerk ‘Day One’. CMA CGM levert met 119 schepen het grootste aandeel.

De Rotterdamse haven heeft, inclusief de Trans-Atlantische routes, op alle 8 loops die Noord-Europa aandoen een plek in de vaarschema’s. In de NEU6 dienst is de haven ook first en last port of call, waardoor het aantal aanlopen op 9 uitkomt. Deze positie als eerste en laatste haven is extra gunstig voor de haven omdat hierdoor een nog groter aantal containers overgeslagen wordt in Rotterdam. Rotterdam is van alle routes vanuit Azië 2 keer first en 1 keer last port of call.

Met het nieuws dat de Rotterdamse haven op alle routes een plek heeft wordt de concurrentiepositie van de haven versterkt in de Hamburg-Le Havre range. Hamburg is in het nieuwe schema in vijf van de zes diensten opgenomen. Ten opzichte van Antwerpen heeft Rotterdam een aanzienlijk betere positie; deze is opgenomen in drie van de zes routes tussen Azië en Noord-Europa, plus in beide Trans-Atlantische routes.

 

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Nov 2017 >>
MTWTFSS
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Maritime & Offshore Career Event 28 maart 2018

De datum voor de 12e editie van het Navingo Maritime & Offshore Career Event (MOCE) is bekend: woensdag 28 maart 2018. Na intensief overleg met diverse opleidingen en bedrijven is deze datum als beste optie geselecteerd. WTC Rotterdam staat deze dag geheel in het teken van het grootste en meest complete carrière-event in de maritieme, offshore en energie sector van Europa. De organisatie, Navingo BV, verwacht ook dit jaar weer bezoekers uit binnen- en buitenland en mooie namen onder de exposanten te verwelkomen.

Investeren in de toekomst
De Nederlandse maritieme en offshore energie industrie dankt haar wereldwijde positie aan de vele innovaties die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Zonder goed opgeleid en gekwalificeerd personeel waren deze innovaties niet mogelijk geweest. Om deze positie te behouden is het belangrijk om de verschillende functies binnen de sector op alle niveaus en binnen elke carrièrefase te presenteren en te laten zien wat deze industrie zo aantrekkelijk maakt om in te werken. Als platform voor zowel carrière als opleiding is MOCE een belangrijk onderdeel van de missie om technische en nautische expertise in de sector te behouden.

Ruime aandacht voor persoonlijk contact
In 2017 ging MOCE de verdieping in met een omvangrijk inhoudelijk programma waarin relevante thema’s werden uitgelicht en er ruimte was voor discussie. De meer dan 100 partners gebruikten MOCE als het platform om te laten zien waar zij als bedrijf voor staan. De ruim 3500 bezoekers konden op de beursvloer de deelnemende bedrijven spreken maar kregen eveneens de kans om aan te schuiven bij interessante Master Classes of trainingen van de desbetreffende bedrijven. Ook in de volgende editie zal er ruim aandacht zijn voor persoonlijk contact en het ‘matchen’ van bezoekers met bedrijven.

Blijf up-to-date
Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

read more >