Nieuwste Costa-cruiseschepen varen op LNG

Cruiseschip op LNG. Foto: Costa Cruises

De nieuwste cruiseschepen van Costa Cruises gaan op LNG varen. LNG behoort tot de schoonste scheepsbrandstof, doordat het een lagere uitstoot van schadelijke gassen geeft. Met het ‘green cruising design’ geeft Costa Cruises aandacht aan duurzaamheid en hergebruik. In 2019 en 2020 komen de 2 nieuwe cruiseschepen in de vaart. Het worden de grootste cruiseschepen ter wereld met 2600 hutten en ruimte voor maximaal 6600 passagiers.

Op dit moment wordt er aan de schepen gebouwd bij de Meyer-werf in Turku in Finland. Een ander ‘groen’ aandachtspunt is waterbesparing en afvalverwerking. Een cruiseschip is een dorp op postzegelformaat waar mensen eten, douchen, water gebruiken, sporten en afval produceren. Als het gaat om milieutechnische aspecten, management-, energie- en waterbesparing, behoren de schepen van Costa Cruises tot de meest geavanceerde ter wereld. Op de hele vloot is een beleid van 100% scheiding van afval. Ook wordt het meeste water dat aan boord wordt gebruikt, aan boord geproduceerd met ontziltinginstallaties.

Shell gaat LNG leveren aan de cruiseschepen
Op 3 oktober 2016 maakte Shell bekend dat het de LNG-brandstof gaat leveren aan de 2 Costa-cruiseschepen. Een van de twee schepen zal gebruikmaken van het LNG-bunkerschip dat Shell momenteel laat bouwen en dat komt te liggen bij de Gate Terminal in Rotterdam.

Toekomstdesign  uit New York
Ontwerper Adam D. Tihany van het New Yorkse Tihany Design is als Creative Director verantwoordelijk voor de inrichting van de schepen. Samen met een exclusief designteam werkt Tihany aan het interieur van de toekomst. Daarin wordt feedback van Costa-gasten meegenomen en ligt de focus op het efficiënt en duurzaam inrichten van de ruimte.

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Sep 2017 >>
MTWTFSS
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Rondje Landtong Rozenburg op 30 september

In het hart van het havengebied ligt de Landtong Rozenburg, ingeklemd tussen de Nieuwe Waterweg en het Calandkanaal. De Landtong herbergt een prachtig natuurgebied, met nu eens zicht op reusachtige zeeschepen en dan weer een kudde Schotse hooglanders. Zaterdag 30 september heb je de unieke mogelijkheid dit bijzondere gebied zowel vanaf het land als vanaf […]

read more >

Offshore WIND Conference 9 en 10 oktober RAI

OWC 2017 richt zich op de kansen in de offshore windsector voor de komende 10 jaar en verder daarna. Wat zullen de komende tenders de supply chain op korte en lange termijn bieden? Wat zijn de trends en kansen na 2023? Ook andere onderwerpen worden besproken, zoals kostenreductie, innovaties, subsidie en samenwerking met de olie- […]

read more >

Offshore Energy Exhibition & Conference 2017

Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) is Europe’s leading offshore energy event. It is unique in bringing together the oil & gas, offshore wind and marine energy industry. With the industry in transition OEEC offers offshore energy professionals the ideal meeting place to network, discuss and learn about the future of energy.

read more >