Innovatieprijs voor Kitepower: energie opwekken met vliegers

Kitepower wint innovatiecompetitie Defensie. Foto: Defensie

Windenergie opwekken met behulp van grote vliegers. Dat bespaart geld en brandstof. Dit idee van Kitepower won op 4 november in Utrecht de Defensie Innovatie Competitie 2016. De jury koos Kitepower tot winnaar omdat het idee milieuvriendelijk is en snel en eenvoudig toepasbaar in een operationele omgeving. Ook is het te realiseren met een relatief korte doorontwikkeling. Het bedrijf krijgt € 200.000 om de vondst verder uit te werken.

Thema van dit jaar was ‘Energie voor operationeel optreden’
Met de landelijke innovatiewedstrijd daagt Defensie startups en het midden- en kleinbedrijf uit om met nieuwe ideeën te komen. Het is een manier om oplossingen te zoeken voor Defensievraagstukken. Thema van dit jaar was ‘Energie voor operationeel optreden’. De krijgsmacht is een grootverbruiker van energie en voor een groot deel afhankelijk van fossiele brandstoffen. Dat brengt risico’s en beperkingen met zich mee. Defensie ontwikkelde daarom de Operationele Energie Strategie. Hier staat wat ze wil bereiken, maar nog niet op welke wijze.

5 finalisten presenteerden hun project aan de 5-koppige jury, onder voorzitterschap van brigadegeneraal Rob Jeulink. Hij is plaatsvervangend hoofd Plannen van de Defensiestaf.

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Aug 2017 >>
MTWTFSS
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

17 september Vlaamse Havendag in Gent

De Gentse haven komt naar je toe! Onder dat motto kun je op de Vlaamse Havendag zelf ontdekken hoe de haven van Gent het vervoer van 51 miljoen ton goederen en grondstoffen per jaar in goede banen leidt. Bezoek op zondag 17 september 2017 de haven van Gent en maak kennis met alle transportmiddelen die […]

read more >

Offshore WIND Conferencie 9 en 10 oktober RAI

OWC 2017 richt zich op de kansen in de offshore windsector voor de komende 10 jaar en verder daarna. Wat zullen de komende tenders de supply chain op korte en lange termijn bieden? Wat zijn de trends en kansen na 2023? Ook andere onderwerpen worden besproken, zoals kostenreductie, innovaties, subsidie en samenwerking met de olie- […]

read more >

Offshore Energy Exhibition & Conference 2017

Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) is Europe’s leading offshore energy event. It is unique in bringing together the oil & gas, offshore wind and marine energy industry. With the industry in transition OEEC offers offshore energy professionals the ideal meeting place to network, discuss and learn about the future of energy.

read more >