Vakbond De Unie geschokt door maatregelen Heerema

Foto: Heerema Fabrication Group

De Unie is door de directie van Heerema geïnformeerd over de maatregelen die zij willen gaan nemen. Als gevolg van deze maatregelen staan 70% van de banen in Nederland bij Heerema op het spel. In de komende 1,5 jaar zouden de banen moeten verdwijnen. Een drastische maatregel die wel heel ver ingrijpt op de werkgelegenheid, aldus de De Unie.

De Unie: “Wij weten dat het niet goed gaat in de offshore, er zijn meerdere bedrijven in de sector die zich in zwaar weer bevinden. Het lijkt er op dat Heerema de dans ook niet ontspringt. Of een dergelijk ingrijpende maatregel ook daadwerkelijk noodzakelijk is zal de komende tijd moeten uitwijzen. De ondernemingsraad zal zich in ieder geval moeten buigen over de nut en de noodzaak van deze maatregel.”

De directie van Heerema heeft De Unie uitgenodigd om samen met een sociaal plan af te spreken waarin de sociale gevolgen van de reorganisatie worden opgevangen. Wat De Unie betreft zal een dergelijk sociaal plan moeten bestaan uit goede ondersteuning bij de reorganisatie en het vinden van ander werk. Bovendien moet er ook aandacht zijn voor een goede financiële opvang.

 

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Aug 2017 >>
MTWTFSS
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

17 september Vlaamse Havendag in Gent

De Gentse haven komt naar je toe! Onder dat motto kun je op de Vlaamse Havendag zelf ontdekken hoe de haven van Gent het vervoer van 51 miljoen ton goederen en grondstoffen per jaar in goede banen leidt. Bezoek op zondag 17 september 2017 de haven van Gent en maak kennis met alle transportmiddelen die […]

read more >

Offshore WIND Conferencie 9 en 10 oktober RAI

OWC 2017 richt zich op de kansen in de offshore windsector voor de komende 10 jaar en verder daarna. Wat zullen de komende tenders de supply chain op korte en lange termijn bieden? Wat zijn de trends en kansen na 2023? Ook andere onderwerpen worden besproken, zoals kostenreductie, innovaties, subsidie en samenwerking met de olie- […]

read more >

Offshore Energy Exhibition & Conference 2017

Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) is Europe’s leading offshore energy event. It is unique in bringing together the oil & gas, offshore wind and marine energy industry. With the industry in transition OEEC offers offshore energy professionals the ideal meeting place to network, discuss and learn about the future of energy.

read more >