Nieuwe pont in de vaart over het IJ in Amsterdam

IJveer 60. Foto: Gemeente Amsterdam

Vanaf 31 oktober vaart er een nieuwe pont in Amsterdam. Het schip is vijf meter langer dan de schepen die op dit moment op de verbinding CS-Buiksloterweg varen. Afhankelijk van het aantal fietsen en scooters kunnen er straks ongeveer 310 mensen overvaren. Dat zijn er 70 meer dan nu het geval is. Vanwege de toenemende populariteit van Amsterdam-Noord is deze capaciteit hard nodig. Een tweede schip met dezelfde capaciteit is in aanbouw en wordt nog voor de zomer van 2017 verwacht.

Het nieuwe veer is groter en schoner dan de huidige veren. Het veer wordt ingezet op de verbinding Centraal Station-Buiksloterweg. Met het nieuwe schip kunnen ongeveer 70 personen meer per vaart worden overgezet. Het schip wordt gedoopt als ‘IJveer 60’. Het is het eerste schip in de 60 serie; een nieuw schip met nieuwe aandrijving en afmetingen. Om die reden krijgt het een 60-nummering. De veren die op dit moment worden ingezet op de verbinding CS-Buiksloterweg zijn schepen uit de 50 serie.

Schonere vortstuwing
Het schip wordt voortgestuwd door elektrisch aangedreven roerpropellers van 250 kW elk, die op hun beurt weer worden aangedreven door 4×133 kW dieselgeneratoren en accu’s. Aan boord zijn 26 accu’s, goed voor 136 kWh. Uitstoot wordt gefilterd door een uitlaatgassen-nabehandeling systeem. Hiermee wordt de uitlaatemissie gereduceerd tot het niveau van tenminste Stage V, die medio 2019 van kracht zal worden.

 

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Nov 2017 >>
MTWTFSS
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Maritime & Offshore Career Event 28 maart 2018

De datum voor de 12e editie van het Navingo Maritime & Offshore Career Event (MOCE) is bekend: woensdag 28 maart 2018. Na intensief overleg met diverse opleidingen en bedrijven is deze datum als beste optie geselecteerd. WTC Rotterdam staat deze dag geheel in het teken van het grootste en meest complete carrière-event in de maritieme, offshore en energie sector van Europa. De organisatie, Navingo BV, verwacht ook dit jaar weer bezoekers uit binnen- en buitenland en mooie namen onder de exposanten te verwelkomen.

Investeren in de toekomst
De Nederlandse maritieme en offshore energie industrie dankt haar wereldwijde positie aan de vele innovaties die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Zonder goed opgeleid en gekwalificeerd personeel waren deze innovaties niet mogelijk geweest. Om deze positie te behouden is het belangrijk om de verschillende functies binnen de sector op alle niveaus en binnen elke carrièrefase te presenteren en te laten zien wat deze industrie zo aantrekkelijk maakt om in te werken. Als platform voor zowel carrière als opleiding is MOCE een belangrijk onderdeel van de missie om technische en nautische expertise in de sector te behouden.

Ruime aandacht voor persoonlijk contact
In 2017 ging MOCE de verdieping in met een omvangrijk inhoudelijk programma waarin relevante thema’s werden uitgelicht en er ruimte was voor discussie. De meer dan 100 partners gebruikten MOCE als het platform om te laten zien waar zij als bedrijf voor staan. De ruim 3500 bezoekers konden op de beursvloer de deelnemende bedrijven spreken maar kregen eveneens de kans om aan te schuiven bij interessante Master Classes of trainingen van de desbetreffende bedrijven. Ook in de volgende editie zal er ruim aandacht zijn voor persoonlijk contact en het ‘matchen’ van bezoekers met bedrijven.

Blijf up-to-date
Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

read more >