Kinderen krijgen virtuele tour op zeeschip

Virtual Reality. Foto: Flickr

Kinderen in groep 7 en 8 van de basisschool CBS de Borgstee in Grijpskerk krijgen op 4 november een virtual reality tour op een zeeschip. Marcel van den Broek, voorzitter van Nautilus International gaat de tour openen tijdens de gastles ‘Zeebenen in de Klas’.  Vervolgens leidt Henk Sol, docent en maker van de tour, de leerlingen rond op het schip. Zowel via een digibord als een VR bril met smartphone, op verschillende manieren kan iedereen met een internetverbinding deelnemen aan de VR tour. 

Met deze voorlichtingscampagne wil men de leerlingen interesseren voor een zeevarend beroep. Jaarlijks verzorgen (ex-)zeevarenden en loodsen gastlessen op meer dan 300 scholen en hebben daarmee een bereik tot zo’n 10.000 leerlingen.

De campagne Zeebenen in de klas is een initiatief van de Taskforce Arbeidsmarkt Zeevarenden (TAZ), een samenwerkingsverband tussen de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Reders (KVNR), Nautilus International, Nederlands Loodswezen, Nederlandse Vereniging van Kapiteins ter Koopvaardij (NVKK) en het Nederlands zeevaartonderwijs. De campagne Zeebenen in de klas is geheel gefinancierd vanuit het Opleidings- en Ontwikkelingsfonds Zeescheepvaart.

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Aug 2017 >>
MTWTFSS
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

17 september Vlaamse Havendag in Gent

De Gentse haven komt naar je toe! Onder dat motto kun je op de Vlaamse Havendag zelf ontdekken hoe de haven van Gent het vervoer van 51 miljoen ton goederen en grondstoffen per jaar in goede banen leidt. Bezoek op zondag 17 september 2017 de haven van Gent en maak kennis met alle transportmiddelen die […]

read more >

Offshore WIND Conferencie 9 en 10 oktober RAI

OWC 2017 richt zich op de kansen in de offshore windsector voor de komende 10 jaar en verder daarna. Wat zullen de komende tenders de supply chain op korte en lange termijn bieden? Wat zijn de trends en kansen na 2023? Ook andere onderwerpen worden besproken, zoals kostenreductie, innovaties, subsidie en samenwerking met de olie- […]

read more >

Offshore Energy Exhibition & Conference 2017

Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) is Europe’s leading offshore energy event. It is unique in bringing together the oil & gas, offshore wind and marine energy industry. With the industry in transition OEEC offers offshore energy professionals the ideal meeting place to network, discuss and learn about the future of energy.

read more >