Verbod voor Nederlandse vissers in Britse wateren?

Visserskotter. Foto: Flying Focus

Nederlandse vissers halen meer dan de helft uit van hun vangst uit Britse wateren. De vissers zijn bang dat ze straks geweerd gaan worden door de brexit. “Engelse kranten staan vol met teksten over buitenlandse vissers die moeten vertrekken”, zegt Johan Nooitgedagt van de Nederlandse Vissersbond tegen de NOS. “Daar maken we ons enorme zorgen over.”

Britse vissers kunnen niet wachten totdat het Verenigd Koninkrijk uit de EU stapt. Ze zijn de bemoeienis uit Brussel meer dan zat.

Visserij doet oproep aan de politiek 
De belangenorganisatie VisNed, de Nederlandse Vissersbond en de Europese vereniging voor Pelagische visserij PFA roepen de politiek op om in actie te komen. Zij hebben een stuk opgesteld met het standpunt van de vissers. Volgens de organisaties zijn er maar weinig sectoren waar de impact van de brexit zo groot kan zijn als in de visserij.

 

 

 

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Sep 2017 >>
MTWTFSS
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Rondje Landtong Rozenburg op 30 september

In het hart van het havengebied ligt de Landtong Rozenburg, ingeklemd tussen de Nieuwe Waterweg en het Calandkanaal. De Landtong herbergt een prachtig natuurgebied, met nu eens zicht op reusachtige zeeschepen en dan weer een kudde Schotse hooglanders. Zaterdag 30 september heb je de unieke mogelijkheid dit bijzondere gebied zowel vanaf het land als vanaf […]

read more >

Offshore WIND Conference 9 en 10 oktober RAI

OWC 2017 richt zich op de kansen in de offshore windsector voor de komende 10 jaar en verder daarna. Wat zullen de komende tenders de supply chain op korte en lange termijn bieden? Wat zijn de trends en kansen na 2023? Ook andere onderwerpen worden besproken, zoals kostenreductie, innovaties, subsidie en samenwerking met de olie- […]

read more >

Offshore Energy Exhibition & Conference 2017

Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) is Europe’s leading offshore energy event. It is unique in bringing together the oil & gas, offshore wind and marine energy industry. With the industry in transition OEEC offers offshore energy professionals the ideal meeting place to network, discuss and learn about the future of energy.

read more >