De Onboard Reporters worden flexibel ingezet bij Ocean Race

De Onboard Reporters (OBR) zullen in de aankomende Volvo Ocean Race flexibel ingezet gaan worden. De OBR’s worden niet meer de hele race aan 1 team gekoppeld maar ze kunnen per etappe bekijken waar de reporters ingezet worden. De pool van reporters zijn op alle boten inzetbaar. De organisatie denkt op deze manier het pure verhaal beter te kunnen vertellen. 

“Het inbedden van toegewijde verslaggevers aan boord van de boten, was bij de introductie in de 2008-09 editie een baanbrekende stap. De tijd is rijp voor de volgende evolutie. Hun enige taak is om het verhaal van het team zo puur mogelijk te vertellen, om dat kleine stuk van hun waanzinnige race te delen. Tot nog toe deelden we slechts 5% daarvan. Als we dat kunnen oprekken naar 15%, zou dat geweldig zijn en niet te diep graven in gevoelige content die aan boord moet blijven.”

“We leggen de nadruk sterk op de verslaggevingskant van de rol die de OBR heeft. We liggen al op koers met het testen en trainen van kandidaten als gevolg waarvan we nu kunnen doorpakken. Wij geloven dat we op deze manier de kwaliteit van OBR’s kunnen verwerven, die nodig is om enerzijds voldoende vertrouwen van de zeilers te winnen en anderzijds om de integriteit te bewaren. Om die balans te houden, is een moeilijke taak. Aan boord van Dongfeng hebben wij, helaas om ongelukkige redenen, ervaren hoe het is om met verschillende OBR stijlen te werken. Dat pakte goed uit”, zegt Volvo Ocean Race CEO Mark Turner.