Ervaar de toekomst tijdens de ‘Maritime Week’

Foto: Loodswezen

De jaarlijkse ‘Maritime Week’ is van 29 oktober t/m 5 november. Bedrijven en opleidingen in de maritieme sector zijn dan geopend voor bezoek. Er vinden seminars plaats en er worden tijdens het ‘Maritime Awards Gala’ vijf prijzen voor innovatieve projecten binnen de sector uitgereikt.  

Zaterdag 29 oktober open dag kennisinstituut MARIN
De week begint op zaterdag 29 oktober met een open dag van het kennisinstituut MARIN in Wageningen, dat onderzoek doet naar mogelijkheden om objecten in de maritieme sector schoner, slimmer en veiliger te maken. Voor de onderzoeken die daar worden verricht, worden waterbakken van 250 meter lang gebruikt om de gedragingen van schepen op volle zee te na te bootsen.

Maandag 31 oktober Maritime Awards Gala
Op maandag 31 oktober vindt in Studio 21 in Hilversum het Maritime Awards Gala plaats. Na de opening door een bijzondere gast uit de politiek, worden hier dé prijzen voor innovatie binnen de Maritieme Sector uitgereikt. Dit gebeurt in bijzijn van zo’n 850 professionals uit de maritieme sector.

Dinsdag 1 november STC & YoungShip masterclass
Op dinsdag 1 november spreken Schout-bij-Nacht Rob Kramer (Plaatsvervangend Commandant Zeestrijdkrachten), Jan Bert Schutrops (President Vopak Nederland) en Jan Gardeitchik (Hoofd Havenmeesterbeleid, Havenbedrijf Rotterdam) in Rotterdam tijdens de STC & YoungShip masterclass over de kwetsbare balans tussen vrije handel en veilige en open handelsroutes.

Woensdag 2 november schijnwerpers op het Loodswezen in Rotterdam
Op woensdag 2 november staan de schijnwerpers op het Loodswezen in Rotterdam. Gedurende deze dag wordt de aandacht gevraagd voor het werk van de vele loodsen die ervoor zorgen dat de scheepvaart veilig op haar plaats van bestemming komt in de verschillende havens van Nederland.

Donderdag 3 november Maritime Innovation Experience
Op donderdag 3 november vindt de Maritime Innovation Experience plaats in de Duurzaamheidsfabriek in Dordrecht. Dit is de plaats voor ontmoetingen, inspiratie en kennisuitwisseling tussen maritiem-technische bedrijven en studenten. Op de Centrale Markt worden op een laagdrempelige manier studenten geënthousiasmeerd voor innovaties in de maritieme sector. Naast deze bijeenkomst vindt ook het Havendebat in Amsterdam plaats.

Vrijdag 4 november officiële opening Full Mission Binnenvaartsimulator
Op vrijdag 4 november vindt in Harlingen de officiële opening plaats van de Full Mission Binnenvaartsimulator, momenteel de meest geavanceerde binnenvaartsimulator ter wereld. De simulator zal in eerste plaats beschikbaar zijn voor onderwijs aan leerlingen en studenten van de Maritieme Academie Holland, maar kan ook ingezet worden voor bedrijfstrainingen of voor opdrachten vanuit de overheid.

Op vrijdag 4 november wordt ook de volledig gemoderniseerde voorlichtingscampagne ‘Zeebenen in de klas’ gelanceerd. Deze campagne is bedoeld om interesse voor het zeevarende beroep te creëren bij leerlingen van groep 7 en 8. Zeevarenden en loodsen die gedurende het jaar gastlessen verzorgen op basisscholen, krijgen in de nieuwe campagne mogelijkheid om met een digibord en Virtual Reality bril het leven aan boord inzichtelijk te maken.

Zaterdag 5 november open dag Zeevaartopleidingen in Amsterdam en Rotterdam 
Wie nog op klassieke manier kennis wil maken met de Zeevaartopleidingen kan op zaterdag 5 november zowel in Amsterdam als in Rotterdam terecht bij open dagen van zeevaartopleidingen. Dit is een van de vele manieren om met een studie in de scheepvaartsector in aanmerking te komen.

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Dec 2017 >>
MTWTFSS
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Tentoonstelling over Abel Tasman 

Precies 375 jaar geleden vertrok Lutjegaster Abel Tasman vanuit Batavia met twee schepen – De Heemskerck en de Zeehaen – en 110 man aan boord richting het onbekende Zuidland. Een reis die enorme ontdekkingen op zou leveren, waaronder het gebied dat later Tasmanië zou worden genoemd. In het Noordelijk Scheepvaartmuseum is van 25 november t/m 18 februari de tentoonstelling ‘Abel Tasman – Welkom aan boord!’ te zien. In de tentoonstelling wordt er terug gekeken op deze reis en wordt het leven aan boord getoond aan de hand van drie vertellers.

De ontdekkingsreizen van de Nederlanders in de 17e eeuw betekenden een grote aanslag op Portugal en Spanje die de zeehandel in handen hadden. Ook Abel Tasman werd door de Vereenigde Oost-Indische Compagnie (VOC) erop uitgezonden om het  onbekende Zuidland te openen voor handel. Hij ontdekte op zijn reizen tussen 1642 en 1644 Tasmanië, Nieuw-Zeeland en Tongatapu en bracht grote delen van Australië in kaart. In ‘Abel Tasman –Welkom aan boord!’ laten drie vertellers de bezoeker kennismaken met Abel Tasmans scheepsreis met De Heemskerck. Scheepstimmerman Jacobs, navigator Visscher en barbier Haelbos vertellen over het doel van de expeditie, de verkenning van de kust en plaatsbepaling als navigator en het leven aan boord en ontmoetingen met eilandbewoners.

Het Noordelijk Scheepvaartmuseum verandert de komende jaren van maritiem museum naar het historisch museum van Groningen.

 

read more >

Maritime & Offshore Career Event 28 maart 2018

De datum voor de 12e editie van het Navingo Maritime & Offshore Career Event (MOCE) is bekend: woensdag 28 maart 2018. Na intensief overleg met diverse opleidingen en bedrijven is deze datum als beste optie geselecteerd. WTC Rotterdam staat deze dag geheel in het teken van het grootste en meest complete carrière-event in de maritieme, offshore en energie sector van Europa. De organisatie, Navingo BV, verwacht ook dit jaar weer bezoekers uit binnen- en buitenland en mooie namen onder de exposanten te verwelkomen.

Investeren in de toekomst
De Nederlandse maritieme en offshore energie industrie dankt haar wereldwijde positie aan de vele innovaties die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Zonder goed opgeleid en gekwalificeerd personeel waren deze innovaties niet mogelijk geweest. Om deze positie te behouden is het belangrijk om de verschillende functies binnen de sector op alle niveaus en binnen elke carrièrefase te presenteren en te laten zien wat deze industrie zo aantrekkelijk maakt om in te werken. Als platform voor zowel carrière als opleiding is MOCE een belangrijk onderdeel van de missie om technische en nautische expertise in de sector te behouden.

Ruime aandacht voor persoonlijk contact
In 2017 ging MOCE de verdieping in met een omvangrijk inhoudelijk programma waarin relevante thema’s werden uitgelicht en er ruimte was voor discussie. De meer dan 100 partners gebruikten MOCE als het platform om te laten zien waar zij als bedrijf voor staan. De ruim 3500 bezoekers konden op de beursvloer de deelnemende bedrijven spreken maar kregen eveneens de kans om aan te schuiven bij interessante Master Classes of trainingen van de desbetreffende bedrijven. Ook in de volgende editie zal er ruim aandacht zijn voor persoonlijk contact en het ‘matchen’ van bezoekers met bedrijven.

Blijf up-to-date
Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

read more >

Maritieme vacatures>

Bunker Surveyor

Bunker Surveyor

MCE Marine Surveyors B.V.

lees meer →