Hydrolicer barge opgeleverd aan zalmkwekerij in Schotland

Warten 2511 Hydrolicer barge 'Beinn Bann'. Foto: E.J. Bruinekool

Maritiem Cluster Friesland en Nauplius Workboats hebben vorige week een 2511 Hydrolicer barge afgeleverd aan Marine Harvest Scotland. Een custom build ponton, speciaal voor de viskwekerijen. De barge is bestemd als drijvend werkplatform voor Marine Harvest Scotland. Zij gaven in juni de opdracht en binnen 3 maanden is de ponton ontworpen en gebouwd. Dagelijks eten wereldwijd zes miljoen mensen vis welke door Marine Harvest Scotland is gekweekt.

Het dek is geschikt voor een grote dekload tot 3,5 ton per m2. Een multifunctionele werkponton is een fenomeen dat het laatste jaar in opkomst is voor de visfarms: het is een ideaal stationair werkplatform op locatie.

Zonder chemicaliën werken
De ponton is uitgerust met 2 hydraulische AK 34 kranen 4560 kg op 5,23 meter en twee kaapstanders. Op het dek komen twee vispompen te staan die de zalm op een milieuvriendelijke manier zonder chemicaliën ontdoen van luizen. De vissen zwemmen door het systeem en de waterstraal spoelt de luizen van de vis.

De ponton is zo veel mogelijk rond en glad afgewerkt
Om extra schoon te kunnen werken is er apparatuur geïnstalleerd om alles te desinfecteren. Gerrit Knol, naval architect van Nauplius Workboats uit Groningen. “De hele constructie is bedacht om alles zo veel mogelijk antiseptisch te maken. Het minimaliseren van plekken waar resten achter kunnen blijven, is daarin heel belangrijk.”  Net als bij de visfarmschepen zitten uitlaten en openingen in de romp aan bakboord, omdat met de stuurboordkant wordt afgemeerd bij de viskwekerij.” Ook is de stuurboordkant naast de fenders afgewerkt met PE-platen om die zijde makkelijk schoon te kunnen houden, voor de hygiëne van de visfarms en om mogelijke besmetting uit te sluiten.

 

Volgende opdracht voor Scottish Sea Farms
Maritiem Cluster Friesland en Nauplius Workboats hebben opnieuw een opdracht binnen gesleept. Voor de bouw van een speciale uitvoering van het type 1507 Utility Vessels voor het Schotse bedrijf Scottish Sea Farms van het eiland Orkney.

Specificaties 2511 Hydrolicer barge:
Generator                  : John Deere 4045 HF82
Capstan                     : Tjenford Industry, N300-5000,  Hydraulic driven
Length overall            : 25,45 meter
Breadth overall          : 11,45 meter
Day tank generator    : 4.100 liter
Fuel storage tank 2x   : 19.600 liter
Technical fresh water: 14.500  liter

 

 

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Dec 2017 >>
MTWTFSS
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Tentoonstelling over Abel Tasman 

Precies 375 jaar geleden vertrok Lutjegaster Abel Tasman vanuit Batavia met twee schepen – De Heemskerck en de Zeehaen – en 110 man aan boord richting het onbekende Zuidland. Een reis die enorme ontdekkingen op zou leveren, waaronder het gebied dat later Tasmanië zou worden genoemd. In het Noordelijk Scheepvaartmuseum is van 25 november t/m 18 februari de tentoonstelling ‘Abel Tasman – Welkom aan boord!’ te zien. In de tentoonstelling wordt er terug gekeken op deze reis en wordt het leven aan boord getoond aan de hand van drie vertellers.

De ontdekkingsreizen van de Nederlanders in de 17e eeuw betekenden een grote aanslag op Portugal en Spanje die de zeehandel in handen hadden. Ook Abel Tasman werd door de Vereenigde Oost-Indische Compagnie (VOC) erop uitgezonden om het  onbekende Zuidland te openen voor handel. Hij ontdekte op zijn reizen tussen 1642 en 1644 Tasmanië, Nieuw-Zeeland en Tongatapu en bracht grote delen van Australië in kaart. In ‘Abel Tasman –Welkom aan boord!’ laten drie vertellers de bezoeker kennismaken met Abel Tasmans scheepsreis met De Heemskerck. Scheepstimmerman Jacobs, navigator Visscher en barbier Haelbos vertellen over het doel van de expeditie, de verkenning van de kust en plaatsbepaling als navigator en het leven aan boord en ontmoetingen met eilandbewoners.

Het Noordelijk Scheepvaartmuseum verandert de komende jaren van maritiem museum naar het historisch museum van Groningen.

 

read more >

Maritime & Offshore Career Event 28 maart 2018

De datum voor de 12e editie van het Navingo Maritime & Offshore Career Event (MOCE) is bekend: woensdag 28 maart 2018. Na intensief overleg met diverse opleidingen en bedrijven is deze datum als beste optie geselecteerd. WTC Rotterdam staat deze dag geheel in het teken van het grootste en meest complete carrière-event in de maritieme, offshore en energie sector van Europa. De organisatie, Navingo BV, verwacht ook dit jaar weer bezoekers uit binnen- en buitenland en mooie namen onder de exposanten te verwelkomen.

Investeren in de toekomst
De Nederlandse maritieme en offshore energie industrie dankt haar wereldwijde positie aan de vele innovaties die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Zonder goed opgeleid en gekwalificeerd personeel waren deze innovaties niet mogelijk geweest. Om deze positie te behouden is het belangrijk om de verschillende functies binnen de sector op alle niveaus en binnen elke carrièrefase te presenteren en te laten zien wat deze industrie zo aantrekkelijk maakt om in te werken. Als platform voor zowel carrière als opleiding is MOCE een belangrijk onderdeel van de missie om technische en nautische expertise in de sector te behouden.

Ruime aandacht voor persoonlijk contact
In 2017 ging MOCE de verdieping in met een omvangrijk inhoudelijk programma waarin relevante thema’s werden uitgelicht en er ruimte was voor discussie. De meer dan 100 partners gebruikten MOCE als het platform om te laten zien waar zij als bedrijf voor staan. De ruim 3500 bezoekers konden op de beursvloer de deelnemende bedrijven spreken maar kregen eveneens de kans om aan te schuiven bij interessante Master Classes of trainingen van de desbetreffende bedrijven. Ook in de volgende editie zal er ruim aandacht zijn voor persoonlijk contact en het ‘matchen’ van bezoekers met bedrijven.

Blijf up-to-date
Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

read more >

Maritieme vacatures>

Bunker Surveyor

Bunker Surveyor

MCE Marine Surveyors B.V.

lees meer →